Piepend hondje zit urenlang tussen eigen uitwerpselen vast op snikheet balkon

Het hondje zat vast op een heet balkon in Breda
Politieteam Markdal Het hondje zat vast op een heet balkon in Breda
Een hondje heeft vanmiddag in het Nederlandse Breda, niet ver van de Belgische grens, een langere tijd op een balkon vastgezeten, in de hete zon. Volgens de Nederlandse politie zat hij daar zonder hittebescherming en lagen zijn uitwerpselen om hem heen. De brandweer heeft het beestje met een hoogwerker van het balkon moeten halen.

“Het hondje was erg aan het piepen en blaffen”, zegt een wijkagent van Markdal. De agent kwam samen met de brandweer op de melding af. Omdat er geen bewoner thuis was heeft de brandweer uiteindelijk een hoogwerker ingezet om het dier van het balkon te bevrijden.

Opgesloten

De deur naar binnen was dichtgedaan door de eigenaar. Er stond volgens de politie nog wat water op het balkon, maar geen eten meer. De brandweer vond hem daar tussen zijn eigen uitwerpselen. Hoe lang hij in de felle zon op het balkon heeft vastgezeten, is niet bekend.

De politie heeft de eigenaar na de redding weten te bereiken. Hij moest naar het politiebureau komen om zijn hond op te halen. Daar heeft hij een proces-verbaal gekregen. De hond mocht van de politie mee met de eigenaar naar huis.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christel Smet

  Dieren kunnen perfect in een appartement. Mijn vriend liet speciaal voor zijn hondje de airco draaien zodat het er nooit warmer werd dan 23 graden en verder 3 wandelingen op een dag. Zomer en winter, wie doet dit nog? En fulltime werken erbij.

 • Christel Vanden Keybus

  Jaaaa........ vanaf nu zullen ze heel goe voor die hond gaan zorgen zeker?!!...ocharme dat sukkelaarke weeral!

 • Mark De vos

  Schandelijk dat ze dat hondje terug meegeven.

 • David Lievens

  Guy Peeters, dat ligt geheel aan de eigenaar. Ik heb een hond gehad en woonde de eerste 2 jaren van zijn leven op een appartement. Ik liet hem drie keer per dag uit en was altijd met hem bezig. Ik kon hem perfect alleen laten. Ondertussen getrouwd, huis met tuin en hij is er nog steeds. Het ergste wat hij deed: een kussen uit de zetel sleuren om er in de zon op te liggen.

 • pippi langkous

  ocharme met dit weer !