PETA roept op om geen melk meer te drinken, omdat het een symbool is voor extreemrechts

Getty Images
Dierenrechtenorganisatie PETA roept iedereen op om geen melk meer te drinken. De organisatie wijst erop blanke racisten melk gebruiken als symbool voor blanke overheersing. Best is dan ook om melk integraal van het menu te schrappen, aldus PETA.

De organisatie verwijst naar nieuwsartikels over aanhangers van extreemrechts die op sociale media een emoji van een glas melk in hun naam verwerken of trots verklaren dat ze “lactosetolerant” zijn. Een symbool voor raciale zuiverheid. Niet-blanke rassen zijn immers vaak gevoelig voor melkproducten. “Als je geen melk kan drinken, keer dan terug”, klinkt het in blanke racistische kringen in de VS.

“Extreem geweld”

Volgens PETA is melk echter een drankje van álle overheersers: omdat de zuivelindustrie “extreem geweld” gebruikt op levende wezens. “Net zoals andere zoogdieren produceren koeien alleen tijdens en na de zwangerschap melk”, klinkt het, “dus om de negen maanden worden koeien op melkveebedrijven onder dwang zwanger gemaakt zodat ze melk zouden blijven geven”, klinkt het onomwonden. “De kalfjes worden zo snel mogelijk weggenomen, zodat de koeien snel weer zwanger kunnen worden gemaakt.”


Volgens PETA is het niet natuurlijk om koeienmelk te drinken, omdat die in de eerste plaats voor kalfjes bedoeld is. De organisatie breekt dan ook een lans voor plantaardige melk, zoals soja-, rijst- of amandelmelk. “Met zo veel heerlijke soorten melk die zonder wreedheid gemaakt worden, is het nooit makkelijker geweest om op te staan tegen overheersing”, klinkt het nog.
533 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yoni Heyman

  Wat een gezeik. Zwarte piet mag niet meer zwart zijn, kerstmarkt mag niets meer met kerst te maken hebben. Ons kinderen mogen geen melk meer drinken. Het enige wat wel nog mag is werken tot we doodvallen. Schone wereld dat we aan het maken zijn.

 • Jan Janssens

  Ze argumenteren dus een bepaald ras iets niet mag gebruiken omdat andere rassen het niet kunnen hebben. Oordelen naar ras is dus de definitie van racisme, Peta is dus zelf racistisch bezig. Het bestaansrecht van vee wordt weggenomen door hun nut weg te nemen,waar moet er met die diertjes gebeuren: in het wild?als huisdiertje of zoo,maar dat is toch gevangenschap ?? Nogmaals een bewijs dat bij het politiek correct gebeuren de klepel volledig is doorgeslagen.

 • Marnix Benoot

  het begint toch stilaan belachelijk te worden....

 • Bert Vanpoucke

  Gek dat er zijn die blijven geloven dat wij zonder veeteelt kunnen ! Vee en varkens eten ook heel veel restproducten van voedselindustrie. Aardappelresten, tarweresten van bakkers, pulp afkomstig van resten van suikerfabriek. Ieder jaar mislukken er oogsten die niet geschikt zijn voor humane consumptie ! Dankzij de veehouderij wordt dat omgezet naar geschikte dierlijke producten ! Zonder de mest zou de grond serieus verarmen en niet veel opbrengen . Nog minder voedsel dus.

 • Yvo Tips

  Allez, boerinnekes choco tussen ne witte boterham mag dan ook niet meer... Ge meugt begot niks niemeje