Parijse politie treft leeuwenwelpje aan in Lamborghini op de Champs-Elysées

Een leeuwenwelpje. De afgelopen weken zijn er meerdere leeuwenwelpen aangetroffen in Frankrijk en Nederland.
Thinkstock Een leeuwenwelpje. De afgelopen weken zijn er meerdere leeuwenwelpen aangetroffen in Frankrijk en Nederland.
Aan boord van een Lamborghini heeft de politie tijdens een routinecontrole gisterenavond een leeuwenwelpje aangetroffen op de Champs-Elysées in Parijs. Dat meldt de politie.

Rond acht uur ’s avonds ontdekte de politie tijdens een routinecontrole op de Champs-Elysées een leeuwenwelpje dat verstopt zat in een gehuurde Lamborghini. De chauffeur van de wagen werd in hechtenis genomen en de welp werd naar een dierenopvangcentrum overgebracht.

Enkele dagen geleden werd er nog een leeuwenwelpje gevonden in een garage in Marseille en vorige maand nog werd een 30-jarige man gearresteerd nadat in zijn appartement in een Parijse buitenwijk een leeuwenwelp werd aangetroffen. De politie kwam hem op het spoor toen de verdachte het dier probeerde te verkopen.

Begin oktober vond een hardloper nog een leeuwenwelp in Tienhoven in de Nederlandse provincie Utrecht. Dat welpje werd vermoedelijk door een Belg in een Nederlands weiland achtergelaten.

Bekijk ook: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Conny Van den Bosch

  Sjaak, miljoenen mensen nemen dagelijks het gevaarlijkste zoogdier mee in hun wagen. Hieruit blijkt maar weer eens dat grenscontroles een lachertje zijn in de EU.

 • Wivina Renier

  verschrikkelijk, laat die diertjes toch in hun eigen habitat bij hun mama en soortgenoten. De verschrikkelijkste dieren op aarde zijn de mensen.

 • Annelies Vandenbroeck

  Dieren zijn altijd het slachtoffer van de kwaadaardige mens.

 • Linda Wellekens

  Ik duim voor die diertjes dat ze terug naar de vrije natuur mogen, niet naar een of andere zoo-gevangenis ...

 • sjaak vanslembrouck

  Hoe achterlijk Moet je wel niet zijn om 1. Willen een welp van 1 van de meest Gevaarlijke Dieren ter wereld in je auto te steken en 2. Dat je ook maar denkt dat je hiervoor kan zorgen.