Pakkend beeld: mama koala beschermt haar baby tegen oprukkende bosbranden

Een koala mama met haar kleintje te midden van de smeulende aarde.
Jimboomba Police Een koala mama met haar kleintje te midden van de smeulende aarde.
Al enkele dagen wordt de outback van Queensland geteisterd door branden. Huizen gaan in vlammen op en ook het wildleven wordt niet gespaard. Maar tussen alle ellende is er ook een verhaal met een happy end. De brandweer trof een koala mama aan die haar baby heeft kunnen behoeden voor het vuur. Een foto van het aandoenlijke duo gaat nu viraal.

Meer dan twintig woningen en een populaire historische ecolodge zijn vernield door bosbranden in het oosten van Australië. De bosbranden woeden al voor de derde dag op rij.

Brandweerlieden bekampen de talrijke brandhaarden met man en macht, maar hebben niet kunnen verhinderen dat al duizenden hectare in vlammen opging. Tussen al dat vuur hebben ze ook een bijzondere ontdekking gedaan in de buurt van Canungra. Ze vonden een koala mama in een afgebrand gebied. 

Het dier was verbrand aan rug en oren en zat op een nog smeulende boomstam. In niemandsland en alleen op de wereld, zo leek het wel. Maar de mama was niet alleen. In haar armen hield ze krampachtig een baby vast. Het kleintje was gezond en wel dankzij haar moedige mama. Ondanks de pijn van haar eigen verwondingen had de koala mama haar spruit nooit losgelaten en behoed voor de dood. Een hele krachttoer die ontroert. 

“Alles rondom hen was compleet afgebrand”, vertelde brandweerman Peter Waugh. “De koala mama heeft haar kleintje beschermd en gered”.

De beide dieren werden naar een dierenkliniek overgebracht. Daar kunnen ze bekomen van hun hachelijke avontuur.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johannes Smikkelson

  Die branden zijn deel van de natuurlijke cyclus down under. Veel van de bomen kunnen met hun wortels overleven en zijn dus aangepast aan bosbranden.

 • Maria Arens

  Idd, het geld van die Notre Dame zou beter gebruikt worden ter bescherming van alle dierenslachtoffers ter wereld inclusief de veehandel.

 • Bart De Bode

  Van de dieren kunnen wij mensen nog veel leren. Tranen in de ogen bij deze foto. Mensen moeten nog veel leren en meer naat dieren kijken en luisteren

 • MYRTHE PASS

  En hoeveel dieren hebben het leven moeten laten bij die talrijke (aangestoken) bosbranden, gedurende deze zomer? Er is ook nog een foto viraal geweest van een verbrande miereneter, die met zijn laatste krachten zijn poten ophief en vooruit stak. Ik vind het erg, dat deze onschuldige dieren moesten lijden, verward en angstig werden door het verlies van hun habitat, moesten rennen voor hun leven, zwaar verbrand werden... en uiteindelijk overleden... en dit alleen maar door de hebzucht van de mens!

 • V. Wouters

  Van dieren kunnen we nog veel leren. Blij te horen dat ze ok zijn.