Pairi Daiza heeft slecht nieuws: babygibbon ligt dood in kooi

Kawaii met zijn mama.
Pairi Daiza Kawaii met zijn mama.
Opnieuw komt een dierentuin in ons land met slecht nieuws. Pairi Daiza heeft via Facebook laten weten dat Kawaii, een goudwanggibbon die enkele weken geleden geboren werd, deze ochtend door de verzorgers dood werd aangetroffen in zijn kooi. 

"Hij lag naast zijn mama Okki", klinkt het in het bericht. "Wij denken dat de baby het leven liet toen hij met haar aan het spelen was. Een dramatisch ongeval, dat ook in het wild kan gebeuren." Voor de verzorgers is het een moeilijk moment, meldt het dierenpark nog. "Zij waren best al gehecht aan dit schattige kleintje."  Okki (7 jaar) en Benjamin (8 jaar), de ouders van Kawaii, stellen het ondanks alles goed. De twee goudwanggibbons kwamen in juli vorig jaar aan vanuit Arcachon (Frankrijk) en Arnhem (Nederland).

Goudwanggibbons zijn uiterst lenige mensapen die al jaren met uitsterven bedreigd zijn door ontbossing in Azië. Daar worden de dieren vaak ook verhandeld om nadien als huisdier dienst te doen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Nog even en alle primaten zijn uitgestorven.

 • Sven Kerstens

  Van een lang zielig en miserabel leven gespaard. Dieren horen daar niet te zitten.

 • Linda Vantomme

  Sluiten die handel,ze moesten eens de rollen omdraaien ,steek die mensen eens in kooien,dan zullen ze eens weten welk een gevoel het is opgesloten te zijn heel hun leven.Je hoort maar dat meer DIERENLEED !!!!

 • pierrette pierrette walraevens

  Heel veel sterkte aan Pairi Daiza ❤️

 • kevin peters

  Rip