Pairi Daiza gaat vijftig Spix’ ara’s uitzetten in Brazilië

De Spix' ara's zijn in de Braziliaanse Caatinga-regio (hun natuurlijke habitat) al bijna twintig jaar uitgestorven.
Pairi Daiza De Spix' ara's zijn in de Braziliaanse Caatinga-regio (hun natuurlijke habitat) al bijna twintig jaar uitgestorven.
Pairi Daiza gaat vijftig Spix’ ara’s voor het einde van 2019 vrijlaten in de Caatinga-woestijn in Brazilië, hun natuurlijke habitat, meldt het Henegouwse dierenpark in een persbericht. De iconische blauwe papegaaiensoort bekend van de animatiefilm ‘Rio’ is in het wild uitgestorven. Een delegatie van Pairi Daiza Foundation sloot vorige week in het Zuid-Amerikaanse land een overeenkomst met de Braziliaanse regering.

Het dierenpark en partner Jurong Bird Park (Singapore) financieren in de Caatinga-regio mee de bouw van een zogenoemd Release Centre. Dit wordt opgetrokken te midden van een afgebakend en herbeplant gebied van duizenden hectares, waar een veilige toekomst voor de vrijgelaten vogels mogelijk is.

In het dierenpark zelf, bouwt Pairi Daiza intussen voort aan een hypermodern kweekcentrum voor bedreigde vogelsoorten, een investering van drie miljoen euro. Het kweekcentrum moet toelaten dat koppeltjes Spix’ ara’s zich in de allerbeste omstandigheden kunnen voortplanten. Om de populatie terug op orde te krijgen, zal elk ara-jongen dat de komende jaren in het park ter wereld komt, op termijn worden overgebracht naar Brazilië.

Nog voor 2020 zullen zo de eerste vijftig Spix’ ara's vanuit Berlijn met een cargo-vliegtuig naar Brazilië worden overgevlogen.

Pairi Daiza2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Geerts

    Dat begrijp ik niet goed dat zulke vogels daar uitgestorven zijn....dat kweekt als konijnen en toch uitgestorven...dan klopt er iets niet daar, dan gaan deze daar ook niet overleven.

  • Willem Pots

    mooi initiatief! Aan iedereen die vindt dat dierentuinen verboden moeten worden: dit is OOK een aspect van wat jullie minachten! En het geld om zo'n kweekprogramma op te zetten komt er dankzij de miljoenen bezoekers. Maar jullie willen niet dat mensen nog naar opgesloten dieren gaan kijken, hé? En je eigen hond, kat of goudvis dan?