Oudste kat ter wereld gestorven: Tiffany Two werd 27

ABC News on Twitter
De oudste kat ter wereld is vorige maand op 22 mei in haar slaap gestorven. Tiffany Two werd volgens haar baasje welgeteld 27 jaar, twee maanden en 9 dagen oud. Dat meldt ABC News. Een opvolger voor Tiffany, die in oktober 2014 opgenomen werd in het Guinness Book of World Records, is er nog niet.

"Ze bracht de laatste dagen al liggend door op het terras of in de tuin", aldus eigenaar Sharon Voorhees tegen ABC News. "Vroeger sliep ze elke nacht naast me, maar de laatste maanden lag ze op het midden van de trap of - nog recenter - op het enorme slaapkussen van de hond in de woonkamer. Maar die bewuste nacht sliep ze naast me op haar verwarmd dekentje en daar is ze gestorven."

Tiffany werd op 13 maart 1988 geboren in San Diego, in het zuiden van Californië. Toen ze zes weken oud was, werd ze in een plaatselijke dierenwinkel voor 10 dollar door Voorhees gekocht. En haar naam heeft ze te danken aan de eerste kat in het huis: Tiffany One, die in de jaren 70 overleed.

In oktober 2014 werd Tiffany officieel verkozen tot oudste nog levende kat ter wereld door het Guinness Book of World Records. Maar hoewel ze een ongelooflijk lang leven heeft gehad, komt Tiffany allesbehalve in de buurt van de oudste kat ooit. Cream Puss uit Austin, in Texas werd namelijk 38 (!) jaar.

Wie volgt Tiffany op?
Het is momenteel nog niet duidelijk welke kat het kroontje van Tiffany mag overnemen. "We onderzoeken momenteel de mogelijke opvolgers voor de titel van oudste nog levende kat en zullen het nieuws bekendmaken van zodra we meer weten", vertelde een woordvoerder van Guinness aan ABC News.

Mogelijke kandidaten kunnen zich via guinnessworldrecords.com aanmelden.

ABC 7 Chicago on Twitter