Opvallend: achtergelaten ‘eenhoornpuppy’ heeft staartje op voorhoofd

De tien weken oude puppy Narwhal heeft een merkwaardig uitsteeksel op zijn voorhoofd.
BSRagency BSR Agency De tien weken oude puppy Narwhal heeft een merkwaardig uitsteeksel op zijn voorhoofd.
Narwhal, een puppy van amper tien weken oud, heeft al heel wat harten veroverd sinds een dierenopvangcentrum in de Amerikaanse staat Missouri een foto van het diertje postte op sociale media. De reden? De pup heeft een merkwaardig uitsteeksel op zijn voorhoofd, waardoor het lijkt alsof hij een extra staart heeft. 

Het dierenopvangcentrum Mac’s Mission trof het diertje afgelopen zaterdag aan in de vrieskou. De verzorgers fronsten hun wenkbrauwen toen ze het uitsteeksel op zijn voorhoofd zagen. Na een reeks onderzoeken stelden dierenartsen vast dat er voorlopig geen enkele medische reden is om het extra staartje te verwijderen. De bijzondere puppy kreeg de naam Narwhal, een tandwalvis die wordt gekenmerkt door een lange slagtand.

Afgelopen weekend hing het leven van de toen zwaar onderkoelde puppy nog aan een zijden draadje, maar intussen snuffelt het diertje alweer vrolijk rond. “We hebben hem onderzocht en hij lijkt volkomen gezond. Zoals veel puppy’s heeft hij last van wormpjes, waarvoor hij medicijnen heeft gekregen”, melden de verzorgers van Mac Rescue. Het is niet duidelijk wat er precies met Narwhal is gebeurd voordat de medewerkers van Mac Rescue hem hebben gevonden.  

Nadat het opvangcentrum een foto van Narwhal op sociale media deelde, stroomden de aanvragen om hem te adopteren binnen. De verzorgers beslisten echter om voorlopig zelf voor de pup te zorgen. Ze willen afwachten of het uitsteeksel op Narwhals voorhoofd nog groeit of voor problemen zorgt. “Hij kan er alleszins niet mee kwispelen”, klinkt het. 

Verzorgers onderzoeken Narwhal, de ‘eenhoornpuppy’.
BSRagency BSR Agency Verzorgers onderzoeken Narwhal, de ‘eenhoornpuppy’.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Zo'n schatje!

  • Bart Vrancken

    Schoon beestje ! Dat ie gelukkig mag worden en niet opgevoerd zal worden in tal van shows... Een gewoon gelukkig hondenleven !