Ga naar de mobiele website
^ Top

Ook Weyts geen fan van dolfijnen in gevangenschap

Proot
"Het spreekt voor zich dat ik geen fan ben van het houden van dolfijnen of orka's in gevangenschap om hen kunstjes te laten verrichten. Ik kijk dan ook met interesse naar het initiatief van de Fransen." Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) in een reactie op het Franse verbod op het fokken van dolfijnen in gevangenschap.

Frankrijk laat niet langer toe dat dolfijnen of orka's in gevangenschap worden gefokt. Daarnaast komt er ook een verbod op het directe contact met mensen en het zwemmen met de zoogdieren. De regels komen er na berichten over het drogeren van dolfijnen. De Franse parken krijgen zes maanden de tijd om zich aan de nieuwe beperkingen aan te passen.

"Ik volg het advies van de Raad Dierenwelzijn", zegt Weyts. "De regelgeving is aangescherpt, onder meer rond het verblijf van de dieren en de kweek. Ik heb Boudewijn Seapark (de enige plaats waar de dieren nog worden gehouden in Vlaanderen, red.) aangeschreven om het te vragen wanneer de engagementen worden uitgevoerd. Zo moet er onder meer een buitenbassin komen."

"Het welzijn van de dieren die in Vlaanderen worden gehouden is onze eerste prioriteit", benadrukt de minister.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Daz Fx

  Denk toch eens na jongens de meeste dierenparken zorgen zeer goed voor hun dieren hoor. Als er geen dierenparken waren. dan waren de neushoorns panda olifanten enzo enzo enzo al lang uitgestorven door stroper ed. altijd maar klagen en het beter weten maar een oplossing is hier nooit te vinden hoor

 • Annoniempjeuh

  Hypocrieten maar dan in het weekend naar pandas gaan kijken ... Wat is het verschil

 • Sven Kerstens

  Alle dierenparken mogen sluiten. Dieren horen daar absoluut niet thuis. Mishandeling alom en armzalige omstandigheden voor dieren. Hoe goed ze ook hun best doen, het zal nooit goed genoeg zijn voor de dieren!

 • didi elfer

  Dolfijnen in gevanschap zoals in brugge is schandalig. Dat ze dat maar rap verbieden

 • Maurice Cornelis

  By By Heeft die man niets anders te doen om zich interessant te maken om toch maar dagelijks in te belangstelling te staan met hoeveel voorstellen komt die dagelijks te voorschijn zonder echt iets op te lossen.

Gesponsord

Meld een bug