Ontroerende beelden: dierenorganisatie redt achtergelaten hond uit waterput in Dinant

Het zag er niet goed uit voor een hond die in een waterput zat in het natuurreservaat Devant Bouvignes, vlak bij een camping in Dinant. Op de beelden is te zien hoe enkele medewerkers van de dierenorganisatie vzw Sans Famille het arme dier te hulp schoten. “We hebben al veel gezien en meegemaakt. Maar dit bezorgt ook ons koude rillingen”, zegt een medewerker van de organisatie. 

Volgens vzw Sans Famille is het duidelijk dat de hond met opzet in de waterput werd gegooid. De put was immers afgesloten met een rotsblok zodat het dier onmogelijk kon ontsnappen. Hoelang het beestje daar vastzat, is onduidelijk. Het dier, dat half in het water lag, was alleszins onderkoeld.

“De hond had geen schijn van kans”, aldus een medewerker van vzw Sans Famille die opgelucht is dat een voorbijganger het arme dier hoorde janken en de politie verwittigde. Het verhaal liep gelukkig goed af: de hond - die intussen de naam Mozes kreeg - is momenteel in goede handen bij vzw Sans Famille. 

Facebook45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marijke deruyck

    Wel, Bjorn Devegan, ik ben zo iemand. Omdat ik voor dat vlees op mijn bord niet eis dat het goedkoop is, of dat het dier dat ik opeet gedood wordt zonder voorafgaandelijke en voldoende verdoving en zonder dat er op gestampt en geschopt wordt. Ik wil gerust een eerlijke prijs betalen. Als iedereen even gewetensvol met levende wezens omgaat, is heel deze ophef niet nodig. Dus de overtreders en wie "beestigheden" begaat straffen, niét de vleeseters.

  • François Vande Wynckel

    Die daders dienen zwaar gestraft te worden. Zij zijn gewoon onmenselijk en juist daarom verdienen zij een straf, zwaar genoeg dat ze bang zijn om nog eens zoiets te doen. Wanneer zal onze justitie daar eens werk van maken? Mensen die moorden, anderen pijn doen, dieren doden of slecht behandelen zouden moeten navenant gestraft worden en met een torenhoge schadevergoeding daar bovenop.

  • Mike Stevens

    vierendelen, de vergeetput en andere leuke Middeleeuwe martelpraktijken...dat is het enige wat deze sadist die dit gedaan heeft, verdiend. Bewust een levend dier in een halflege waterput dumpen en dan afsluiten met een rotsblok is sadisme van de bovenste plank en dat kan als maatschappij niet langer getolereerd worden. Wanneer gaat Belgie EINDELIJK werk maken van een degelijke vervolging van zo'n sadisten??? Belgie, wakker worden....

  • Loesje Vranken

    Hewel, zet die dierenbeulen zelf tot aan hun lende in ijskoud water en laten creperen, ze zullen het geen twee keer doen plus grote geldboete en levenslang verbod om dieren te houden.

  • pieter verhaeghe

    mijn dag is weer stuk, als ik dat allemaal zie, wie kan nu zo iets doen ?