Ontmoet ‘Mojito’: de puppy die met een groen kleurtje geboren werd

De puppy kreeg de naam 'Mojito' dankzij zijn muntgroen kleurtje.
Twitter De puppy kreeg de naam 'Mojito' dankzij zijn muntgroen kleurtje.
In het Duitse stadje Wermelskirchen is Joanna Justice (43) trotse ‘hondenmama’ geworden van Mojito, een bijzondere Golden Retriever pup. Waarom ze voor de naam Mojito koos? Omdat de puppy met een groen kleurtje geboren werd.

De hondenliefhebster reageerde verrast toen haar Golden Retriever beviel van negen puppy’s waarvan er eentje een muntgroen kleurtje had. En na de verrassing kwam al snel enige bezorgdheid, want een groene pup, die kan toch niet gezond zijn? In werkelijkheid bleek er helemaal niets aan de hand te zijn met kleine Mojito, die door de dierenarts kerngezond werd verklaard.

Meer zelfs, zo uniek blijkt zijn groene kleurtje helemaal niet te zijn. Het wordt veroorzaakt door Bbiliverdine, een galkleurstof in de placenta van honden. Vooral honden met een blekere vacht waaronder de Golden Retrievers kunnen door dat gekleurd pigment wel eens groen geboren worden.

De Duitse dierenarts verzekerde het hondenbazinnetje ook meteen dat Mojito niet voor eeuwig groen zal blijven. Na enkele wasbeurten van de moederhond vervaagt het lichtgroene kleurtje en zal Mojito een lichtblonde puppy zijn, net zoals zijn broertjes en zusjes.

Ook Verdant, een Deense dog, werd enkele dagen voor Mojito met een groen kleurtje geboren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.