Onderzoeksrapport waarschuwt voor het uitsterven van koala’s in deel van Australië

De koala's waren al een bedreigde diersoort in New South Wales, nog voor de bosbranden een kwart van hun habitat verwoestten.
PAUL SUDMALS via REUTERS De koala's waren al een bedreigde diersoort in New South Wales, nog voor de bosbranden een kwart van hun habitat verwoestten.
In de Australische staat New South Wales dreigen koala's uit te sterven tegen 2050 als er geen dringende overheidsinterventie komt. Dat heeft een parlementair onderzoek, naar aanleiding van de grootschalige bosbranden, uitgewezen.

De recente bosbranden hebben meer dan 5,5 miljoen hectare land verbrand in New South Wales, waardoor ten minste 5.000 koala's omkwamen en een kwart van hun habitat verwoest werd.

De koala's waren er al een bedreigde diersoort voor de bosbranden, onder andere door vernietiging van hun habitat, ziektes en klimaatverandering. "De vernietiging van koalahabitat door de ontginning van land voor onder andere landbouw, mijnbouw en bosbouw beïnvloedt de koalapopulaties al gedurende vele decennia", aldus het onderzoeksrapport.

Ook de klimaatverandering heeft een grote negatieve impact op koala's aangezien ze de dreiging van natuurrampen, zoals droogte en bosbranden, groter maakt. Koala's leven, behalve in New South Wales, ook in de staten Victoria, Zuid-Australië en Queensland.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annie Broeckx

    De verantwoordelijkheid voor dit alles ligt alleen bij de mens,maar daar kan,mag en wil men niets aan doen.