Olifanten weigeren dode soortgenoot achter te laten

rv
Op beelden van het Chobe National Park in het Afrikaanse Botswana is te zien hoe een kudde olifanten weigert om hun dode vriend achter te laten. Het filmpje lijkt te tonen dat olifanten veel om elkaar geven en, net als mensen, ook verdriet uiten.

Met hun slurf aaien ze hun dode vriend. Die is neergeschoten door jagers nadat hij een been gebroken had en niet meer kon lopen.

Eerder verschenen nog al filmpjes waarin olifanten hetzelfde troostgedrag vertonen. En dat is niet uitzonderlijk, want olifanten zouden volgens onderzoek uitzonderlijk intelligente en empatische dieren zijn met een brein dat drie keer groter is dan dat van ons.

"Olifanten vertonen troostgedrag, dat is uiterst zeldzaam", zei onderzoekster Suzana Herculano-Houzel van de universiteit Rio De Janeiro in 2014. "Wellicht staan ze qua sociale cognitie op hetzelfde niveau als mensapen."
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Stroperij kan niet genoeg gestraft worden Schande hoe zulk soort mensdom omgaat met het dierenrijk! Hoge tijd dat men de mensen de realiteit onder ogen schuift en hen laat inzien dat ieders hulp nodig is om het prachtige dierenrijk te redden van wat nog te redden valt! Dieren hebben recht op respect, De mens niet alleen!

 • Dimi Bauwens

  U leest het goed! Dieren zijn humaner dan.. euh.. mensen!

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Het mensDOM kan nog veel leren van het dierenRIJK

 • Michel Bossier

  R I P .neem het de mensheid niet kwalijk dat wij niet zo zijn zoals jullie

 • Predator The

  Het was van stropers voor het ivoor! Jagers laten geen olifant rotten!