Nu al opletten voor teken in bossen

De tekenverwachting volgens Tekenradar.nl: in ons land staat de verwachte tekenactiviteit de komende dagen op 'hoog tot zeer hoog'.
tekenradar.nl De tekenverwachting volgens Tekenradar.nl: in ons land staat de verwachte tekenactiviteit de komende dagen op 'hoog tot zeer hoog'.
Wie met dit mooie weer een wandeling in de natuur gaat maken, doet er goed aan alert te zijn op teken en tekenbeten. Het aantal meldingen van tekenbeten loopt al op, waarschuwt de Tekenradar van de Nederlandse Wageningen University.

Op de site Tekenradar.nl zijn recent meldingen binnengekomen van tekenbeten in de provincies Antwerpen en Luik. Heel wat meldingen kwamen vanuit Noord-Brabant, de Nederlandse provincie die aan ons land grenst. De komende dagen staat de verwachte tekenactiviteit in grote delen van ons land op ‘zeer hoog’.

De teken worden actief door de volgens de Wageningen University veel te hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar. Om zeker te weten of de teken er in februari echt al waren, gingen deskundigen met sleepnetten het bos in. Al na 10 meter was het raak en werden de eerste exemplaren ontwaard. Uiteindelijk werden 81 teken geteld, uitzonderlijk veel voor februari, aldus de universiteit.

Stockfoto: een teek
thinkstock Stockfoto: een teek7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Verbeeck

  Deze week er al 3 gevonden bij de hond .

 • guido vermeyen

  ....vergeet niet huisdieren te controleren op teken...

 • Chris Bollen

  rotbeesten , uitroeien die handel

 • Griet Maes

  Ja, hier was het al van dat bij één van onze kinderen vorige week.

 • Raf Vertongen

  Als je een bospoeper bent is het inderdaad opletten