Nieuwsgierige puppy zit met hoofdje vast in wiel, brandweer kan haar bevrijden

Riverside County Animal Services Twitter
Brandweermannen uit Riverside County, Californië, hebben deze week een opmerkelijke reddingsactie gedaan. Een puppy was met haar hoofdje klem komen te zitten in het wiel van een reserveband. Gelukkig kregen ze haar er heelhuids weer uit.

Hoe de jonge Australische veedrijvershond in de benarde situatie belandde, is onduidelijk. Waarschijnlijk won nieuwsgierigheid het van gezond verstand. En toen kon het beestje plots niet meer vooruit of achteruit. De pup van drie maanden oud zat hopeloos vast. 

Een medewerker van de toegesnelde dierenambulance dacht het klusje snel te klaren door een beetje olie rond het nekje van de puppy te smeren. Maar de bevrijdingspoging mislukte. Haar nek was opgezwollen geraakt door hevig te wiebelen in het gat. 

Daarop werd besloten de hond met wiel en al te transporteren naar een dierenziekenhuis, waar ze lichtjes verdoofd werd om rustig te blijven. Brandweermannen haastten zich naar het hospitaal om te assisteren bij bevrijdingspoging nummer twee. 

De brandweerlieden wisselden elkaar af terwijl ze minutieus een stukje uit het wiel zaagden. Ze gingen door tot het gat net groot genoeg was om de pup veilig los te krijgen.

Het hondje, later geïdentificeerd als Lana, kwam er zonder verwondingen en blijkbaar ook zonder veel stress vanaf. De speelse viervoeter – door de brandweer omgedoopt tot wheeliepup - is veilig en wel weer terug bij haar baasjes. Toch maar oppassen bij die volgende ontdekkingstocht.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Delaet

  Vermoedelijk heeft het dier zich vergist van vlooienband.

 • MYRIAM VAN RECK

  Bij mijn buren heeft een kat dit ook eens gepresenteerd de brandweer heeft haar ook moeten bevrijden !

 • jan swaenen

  Mooi zo, gelukkig goede afloop! Knap werk van iedereen.

 • Ivo Vangeel

  De brandweer;Vriend van mens en dier.Super gedaan!