Nieuwe schokkende beelden van leeuwenjacht: "Is het niet leuk om vier pijlen door zo'n beest te jagen?"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Na de dood van de beroemde leeuw Cecil, die met pijl en boog werd neergeschoten en later werd afgemaakt, gevild en onthoofd, zijn er nu eerdere beelden opgedoken van een jager die met pijl en boog op leeuwen jaagt. In de video is te zien hoe de Amerikaanse Matt samen met enkele gidsen een leeuwin achtervolgt om dan verschillende pijlen in haar lichaam te boren. "Is het niet leuk om vier pijlen door zo'n beest te jagen?" vraagt een gids terwijl de leeuwin doodbloedt. "Het was echt gek", zegt de trotse jager, die vol adrenaline zijn 'trofee' aanschouwt.

Cecil werd met een lokaas uit een nationaal park in Zimbabwe gelokt en neergeschoten met pijl en boog. De volgende dag werd hij gewond teruggevonden en afgemaakt, gevild en onthoofd. De Amerikaanse tandarts Walter Palmer is lang niet de enige die op leeuwen jaagt met pijl en boog. Deze beelden werden in 2011 op Youtube geplaatst en duiken nu opnieuw op. Ze tonen hoe zo'n jacht in zijn werk gaat. We willen u expliciet waarschuwen. Deze video is schokkend.

Jager Matt achtervolgt samen met gewapende gidsen een leeuwin. Zijn eerste pijl mist effect. De leeuwin veert recht in een aanvallende positie en verliest haar aanvallers geen seconde uit het oog. "Shit", klinkt het. "Schiet haar neer." Een tweede pijl raakt haar beter. Bloedend en luid grommend valt het dier neer. Dan volgt het derde schot, vlak bij haar nek. "Dat is een goed schot", zegt één van de gidsen. Daarna volgt de vierde en laatste pijl, waarop de mannen vrolijk handjes schudden en bekomen.

Even lijkt het alsof ze de leeuwin de pijnlijke doodstrijd willen besparen met een geweerschot, maar dan stopt één van de gidsen de jager. "Geef haar een minuutje. Dan heb je haar met een boog gedood." Terwijl de leeuwin langzaam sterft, bekomt Matt van de adrenalinerush. "Ben je blij?", vraagt een gids. "Dat was een opwindende jacht, hè? Ze was een beetje boos. Was het niet leuk om vier pijlen door zo'n beest te jagen?" Matt blaast en lacht. "Het was gek!" "Verleidelijk, hè?", aldus de gids. "Ja", bevestigt Matt, die met een brede grijns en met bibberende handen nageniet van de kick.

screenshot
screenshot
screenshot