Nederlandse politie bevrijdt 28 verwaarloosde honden uit bestelbus

Politie Noord-Holland
De politie Noord-Holland heeft dinsdag liefst 28 verwaarloosde honden uit een bestelbus bevrijd, waar de viervoeters opgesloten zaten in transportboxen. De 43-jarige eigenares van de bus is aangehouden.

Na meerdere meldingen over verwaarloosde honden in een busje ging de dierenpolitie op zoek naar het voertuig. Dat werd gevonden in Noord-Holland. De dieren werden uit hun benarde situatie bevrijd en zowel de bus als de honden zijn op last van de officier van justitie in beslag genomen. De eigenares van het busje is aangehouden. Er loopt een onderzoek naar de vrouw. Over de identiteit en het eventuele motief van de vrouw kan de politie nog niets zeggen. 

De dierenpolitie zorgde voor een tijdelijk onderkomen, waar de honden zijn behandeld door een dierenarts. Inmiddels, twee dagen na de bevrijding, laat een woordvoerster van de politie weten dat het 'redelijk goed' met de honden gaat.

Politie Noord-Holland
Politie Noord-Holland5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Conny Van den Bosch

  arme Honden. Hopelijk vinden ze allen een gouden mandje.

 • Ingrid De Kegel

  Hopelijk gaat die de cel in en niet voor een paar dagen maar jaren , gestoord mens spijtig genoeg hoor je dat meer en meer

 • Danny Vermeire

  Vrouw in de cel met dezelfde behandeling, schrijnend

 • Lina Berg

  Hopelijk worden er zware straffen opgelegd.

 • ingrid joosten

  Hopelijk krijgt ze niet enkel een vermaning...