Nederlandse politie arresteert 31-jarige man voor in brand steken konijn

Dit konijn werd vorige week in brand gestoken in Apeldoorn. Een dierenarts zag zich genoodzaakt het beestje te laten inslapen.
Politie Apeldoorn Dit konijn werd vorige week in brand gestoken in Apeldoorn. Een dierenarts zag zich genoodzaakt het beestje te laten inslapen.
De Nederlandse politie heeft een 31-jarige man uit de stad Apeldoorn (provincie Gelderland) gearresteerd voor het in brand steken van een konijn. Het incident gebeurde vorige week. Het arme dier, Anna genaamd, raakte daarbij zo zwaargewond, dat ze het moesten laten inslapen. 

Volgens Politie Apeldoorn kwamen ze de man op het spoor na een goede tip.  De arrestatie is mooi, schrijft de politie verder, maar neemt het leed niet weg. Op dit moment zijn de speurders naar eigen zeggen nog aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is. 

Het in brand steken van het beestje leidde vorige week bij onze noorderburen tot veel verontwaardiging. Ook de politie maakte zich ontzettend kwaad. Die legde in haar berichtgeving bovendien een link met het baasje van het konijn, die daar erg verbolgen over was. De politie bied de vrouw nu en passant excuses voor aan. 

“We richtten ons op dat moment op de eigenaar van het dier. Dat bleek achteraf totaal onterecht. We hebben inmiddels de eigenaar persoonlijk excuses aangeboden en ook via deze weg laten we weten dat we het jammer vinden hoe het gelopen is", luidt het.

Pijn

Eigenaar Samyra Konijnenberg gaf eerder al aan dat het haar pijn deed dat de politie haar beschuldigde van het in brand steken van haar eigen konijn.  “Ik heb hierover gesproken met de politie. Misschien was het de hectiek van die nacht bij de politie en de boosheid dat ze dat zo op Facebook hebben gezet. De agent heeft zich verontschuldigd. Dat ze Anna in hebben laten slapen is denk ik wel het beste besluit. Anna moet natuurlijk niet lijden”.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Verstrepen

    Welke onnozelaar is dat nu weer, stuk uitschot en gangster in wording wat niets zal hem tegenhouden om hetzelfde met een kind te doen.

  • Edmond Dillien

    Mensen zijn met zijn momenten toch ziekelijke zotten, he.