Nederlandse fotograaf doet lugubere ontdekking: dode vos ‘opgezet’ met ijzeren pinnen in weiland

Het dode dier.
Adrie Streefland Het dode dier.
Een weiland in Petten, in het noordwesten van Nederland, was gisteren toneel voor een bijzonder lugubere ontdekking. Fotograaf Adrie Streefland ontdekte daar tot zijn grote schrik een dode vos, vastgemaakt aan twee ijzeren pinnen. 

Het is niet duidelijk wie de vos in het weiland heeft neergezet. Mogelijk wordt het dier gebruikt om ganzen en andere vogels af te schrikken. Jagers en boeren zouden op deze manier samen werken, denken sommige buurtbewoners. 

De dierenpolitie is alvast op de hoogte gebracht van het incident. “Wij zijn er mee bezig en willen graag uitzoeken hoe dit tot stand is gekomen”, aldus een woordvoerder. 

De foto van het gespietste dier levert honderden boze reacties op. Zo eisen talrijke dierenliefhebbers hoge straffen voor de ‘dader’. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Een zot doet zoiets een grote zot. Vos heeft evenveel recht om hier te leven als wij en als hij daarbij wat schade veroorzaakt is dat zijn recht.

 • Kristof Vandewoestijne

  On-ge-lo-fe-lijk hoe ver mensen van de natuur staan zeg! Die vos dient inderdaad om vogels van gewassen weg te houden. Doe eens even normaal bende dramaqueens!

 • Leonarda Van Opbroecke

  Walgelijk. Dat de dader snel gevat en zéér zwaar gestraft wordt.

 • wil baken

  luguber ?? Is tocg gewoon om de andere dieren weg te houden, zie het probleem niet echt.

 • Peter Janssens

  Bah, beest is toch al dood, wat een drama weer.