Moordenares van giraf reageert: "Het beest was al 18 jaar oud en niet zeldzaam"

De vrouw poseert trots voor de dode giraf.
Tess Thompson Talley De vrouw poseert trots voor de dode giraf.
Tessa Thompson Talley, de Amerikaanse die wereldwijd voor woede zorgde door trots te poseren met een door haar doodgeschoten zeldzame giraf, heeft gereageerd: "De giraf was niet zeldzaam en was al 18 jaar oud."

Talley zette de foto's van zichzelf met de dode zwarte giraf op Facebook. Dat bleef een tijdje onopgemerkt, totdat een Afrikaanse site de foto's oppikte. Daarna barstte wereldwijd verontwaardiging los. Talleys adres in Kentucky werd gevonden en online gegooid. Talloze dreigementen waren het gevolg. 

Vechten

Dat leidde weer tot een woedende reactie van haar man Andy Talley, die de bedreigers ('met hun leren schoenen en tasjes') uitdaagde met hem te komen vechten. Hij nam het op voor zijn 'liefdevolle vrouw' en zei dat alle 'toetsenbordhelden' niks weten van wildbeheer.

Iets soortgelijks zegt ook Tess zelf in een verklaring die ze stuurde naar Amerikaanse media. De giraf die ze doodde in Zuid-Afrika zou helemaal niet zeldzaam zijn. Integendeel. De soort groeit juist, zegt Talley. Ook zou het dier 'al' 18 zijn geweest en niet meer in staat om zich voort te planten. "Giraf worden donkerder naarmate ze ouder worden." Volgens Talley was het juist goed om deze giraf te doden, omdat het dier andere stieren in de kudde zou doden. Nu deze giraf is gedood is dat goed voor de voortplanting in de kudde, beweert Talley.

Een dezer dagen zal de vrouw ook op Amerikaanse tv in een interview haar kant van het verhaal toelichten.
96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chantal Walgraef

  Een dood dier blijft triestig. Hoe kan je daar nu fier op zijn. Die vrouw heeft gewoon geen hart. Als ik haar smile zie krijg ik schrik

 • Chris Devlaeminck

  De giraf was niet zeldzaam en was al 18 jaar oud. Dat is een reden om dat dier af te schieten? Wanneer wordt zoiets verboden en streng bestraft? Iemand die dieren afschieten spannend vindt en er zelfs trots op is heeft een zieke geest.

 • cedric van nyevelt

  spijtig dat titel " moordenares " aangeeft, want het haalt alle credibiliteit weg van argumentaties ..." moorden" is bij mensen , bij dieren heet het " doden " , dan kan men nog de zieligheid van onnodig dieren te doden een kans geven om verbannen te worden , maar als men aangeeft geen verschil te maken tussen mens en dier ...haalt men de lachers aan ons kant en worden argumenten als niet serieus aangezien en wettelijk waardeloos

 • ingrid mertens

  Ziekelijk gedrag! Gewoon onbegrijpelijk, een normaal mens wordt hier ziek van !! We moeten alles doen om bedreigde diersoorten te redden terwijl het MENSDOM ze rustig verder mag blijven uitroeien??

 • jintha peeters

  pff typisch voor jagers altijd een uitleg maar dankzij hun zijn er wel vele dieren uitgestorven jagen voor voedsel oke maar dan vooral de plaatselijke inwoners maar zoals men hier jaagt voor hun plezier is belachelijk