Ga naar de mobiele website
^ Top

Mooi weer en het is opnieuw van dat: hond sterft in snikhete auto

Dierenpolitie Limburg Facebook
Net zoals de Belgen, genieten ook onze noorderburen van mooi zomerweer vandaag. In het Nederlandse Hoensbroek, in de provincie Limburg, besloot het baasje van een Bouvier klaarblijkelijk ook om gezellig in de zon te gaan zitten. Maar zijn hond liet hij achter in zijn volledig dichte auto. Gevolg: het beestje is overleden.

Toen omwonenden de hond opmerkten en zagen dat het dier niet meer reageerde, waarschuwden ze de politie. Toen de dierenpolitie ter plaatse kwam, probeerde een medewerker de hond nog te koelen met natte doeken, maar alle hulp kwam te laat. De hond kwam om. De eigenaar werd opgepakt en hij krijgt een proces-verbaal.

MS: Hond sterft na te zijn achtergelaten in ...

MS: Hond sterft na te zijn achtergelaten in auto. De eigenaar had zijn hond (Bouvier) in Hoensbroek in de auto achtergelaten terwijl het voertuig geheel dicht was. Omwonenden merkten dat de hond op een bepaald moment niet meer reageerde en waarschuwden de politie.

In een tweede bericht roept de dierenpolitie voor de zoveelste keer op om nooit een hond in de wagen achter te laten, aangezien de temperatuur in een auto razendsnel oploopt, met alle tragische gevolgen van dien.

Nogmaals :(. Laat uw hond NIET in de auto!

Nogmaals :(. Laat uw hond NIET in de auto!
31 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annelies Vandenbroeck

  Heb je die auto gezien? Wat een rotzooi. Echt waar, ik ben klein en frele, maar die krijgt een mot met een voorhamer. Zoiets doe je niet met een dier.

 • Nathalie Smet

  Echt waar mensen!!! Zijn die eigenaars allemaal achterlijk of zo??????? Da is nu echt alle jaren duizend keer hetzelfde! Da snap ik ni ze!!! Ik word daar echt zó kwaad van hé!!!! Ge moet u ies voorstellen hoe die dieren afzien!!! Hoe kan je nu als eigenaar zo onverantwoordelijk zijn? Da gaat er bij mij echt ni in!!! Ge zou da daar gewoon ook ies mee moeten doen! Zien hoe leuk zij het vinden!!

 • Lies De Vuyst

  Er wordt zoveel gewaarschuwd en nog gebeurt het. Met de vakantieperiode in aantocht zou je haast beginnen denken aan "kwaad opzet" ( ik beschuldig niemand maar het zal wel gebeuren ) dom van het baasje, verschrikkelijk voor het beestje. Rust zacht, lieverd!

 • mis tanget

  Maar allez zeg ! Monsters. Omwonenden hadden raam moeten inslaan.

 • karin verwimp

  Zware boete. Eén die echt pijn doet in de portemonnee. En een levenslang verbod op het houden van dieren.

Meld een bug