Mishandelde hond krijgt nieuwe snuit

Links: Khaleesi voor haar operatie Rechts: Khaleesi met een nieuwe snuit
Facebook/Twitter Links: Khaleesi voor haar operatie Rechts: Khaleesi met een nieuwe snuit
De twee jaar oude Khaleesi, een hond die zwaar mishandeld werd en zonder snuit werd gedumpt, heeft haar geloof in de mensheid niet opgegeven. De pitbull onderging plastische chirurgie en kreeg een nieuwe neus. De hond stelt het ondertussen goed.

Khaleesi werd halfdood gedumpt. Ze was graatmager en haar eigenaars hadden haar bovenkaak afgehakt. Ze onderging een zware operatie bij het Hays Towne Veterinary Hospital in Hudson in de Amerikaanse staat Florida.

Dierenarts Kerri Slomcenski gaf Khaleesi een nieuwe neus en vertelde het heuglijke nieuws op Twitter: "Dit is onze mooie patiënt deze morgen. Ze herstelt traag van de lange operatie van gisteren, maar ze is wakker en stabiel. Ze krijgt pijnstillers en rust nu uit."

Ondertussen heeft Khaleesi al aan haar ontbijt kunnen snuffelen, waarna ze haar eerste maaltijd ook opat. "Dit is waarschijnlijk de eerste maaltijd sinds lang die ze kan ruiken", zegt Slomcenski, die voorzichtig optimistisch is over het herstel: "Khaleesi heeft nog een lange weg te gaan, maar dit is een eerste stap in de goede richting."

Dierenbeulen hadden Khaleesi zwaar toegetakeld
Facebook Dierenbeulen hadden Khaleesi zwaar toegetakeld

Khalessi is out of surgery. This is the first picture of her "new" nose, courtesy of the surgical expertise of Dr. Kerri...

Posted by Hays Towne Veterinary Hospital on  donderdag 27 augustus 2015

This is Dr. Kerri with Khalessi's evening update. As you can see, she just finished her first meal...and obviously...

Posted by Hays Towne Veterinary Hospital on  vrijdag 28 augustus 2015