Mexicaanse zoo verwelkomt tijgerwelpje ‘Covid’

REUTERS
In een Mexicaanse privézoo die zich specialiseert in de opvang van circusdieren en dieren uit privécollecties, is onverwachts een tijgerwelpje geboren. Het diertje werd ‘Covid’ gedoopt.

Op 14 maart kwam het Bengaalse tijgerwelpje Covid ter wereld in de BioZoo, een kleine zoo in de stad Cordoba. Het was voor iedereen een verrassing, zegt Kitzia Rodriguez, dierenarts en dochter van de eigenaar van de zoo. “We wisten niet dat hij onderweg was. Hij gaat een grote impact op ons hebben, want de huidige situatie is moeilijk voor iedereen, zelfs voor ons”, zegt ze. “Maar ik denk dat de geboorte, ondanks de situatie, ons zal helpen en hoop geven om voort te doen, zodat we bezoekers kunnen ontvangen. Covid was een geschenk”, zegt ze over de kleine tijger.

De BioZoo is nog open, hoewel het openbare leven in de staat Veracruz op een steeds lager pitje komt te staan om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

De moeder van Covid is een achtjarige tijger die vroeger als circusdier werd gebruikt en door de zoo werd opgevangen nadat ze een heupfractuur opliep, vertelt zoo-eigenaar Gonzalo Rodriguez. 
De vader van het welpje woonde in aanvankelijk een privéwoning. Hij belandde in de zoo nadat hij zijn muil had gekwetst bij het bijten in een vaas.

REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hubert Leens

    Prachtig werk dat deze mensen doen .