Meisje (12) reist met pony in trein

Een meisje van 12 is zondag met haar pony op de trein gestapt in Nederland. Ze reisden samen van Sneek in Friesland naar Leeuwarden.

Het meisje uit Leeuwarden had haar verzorgpony Lobke uit Sneek ontvoerd. Toen de eigenares van de stal merkte dat de pony weg was, belde ze de moeder van het meisje die vervolgens de politie waarschuwde. Ondertussen was het meisje al met Lobke onderweg in de trein.

Een woordvoerder van de vervoersmaatschappij Arriva zegt te begrijpen "dat het grappig is dat een meisje met extra paardenkracht meereist" maar neemt het voorval wel ernstig. De machinist wilde de dienstregeling niet verstoren en besloot niet in te grijpen toen hij het meisje zag instappen. Dat wilde hij wel doen op het eindstation in Leeuwarden, maar toen was het meisje al uitgestapt.  Lobke vond de treinreis blijkbaar spannend, want volgens Arriva had de pony uitgebreid haar gevoeg gedaan in de wagon.

Agenten troffen het meisje later met haar pony op straat in Leeuwarden aan. Daar werden de twee van elkaar gescheiden. Het meisje werd overgedragen aan haar moeder. Lobke werd naar huis gebracht, in een trailer dit keer.