Meer dan honderd jonge reuzenschildpadden gestolen op Galapagoseilanden

AP
In een broedcentrum op de Galapagoseilanden zijn 123 jonge reuzenschildpadden verdwenen. De dieren zijn niet zelf gevlucht, maar werden meegenomen door inbrekers. Dat schrijft het persbureau AFP vandaag. Het is niet bekend waar de dieren momenteel zijn.

Volgens een medewerker van Galapagos National Park is het broedcentrum slecht beveiligd. “Er zijn geen beveiligingscamera’s of –sensoren. Als iemand hier 's nachts naarbinnen wil om te stelen, dan kan dat gewoon”, klinkt het. De politie onderzoekt momenteel de diefstal. 

Op de Galapagoseilanden leven twaalf soorten reuzenschildpadden, zo schrijft AFP. De reuzenschildpadden op de eilandengroep in de Stille Oceaan zijn landelijke schildpadden, die tot 225 kilogram wegen en meer dan 100 jaar oud kunnen worden. Eén van de bekendste schildpadden op de Galapagoseilanden was ‘eenzame George’. Hij overleed zes jaar geleden op 102-jarige leeftijd.

Het is niet de eerste keer dat er reuzenschildpadden, een bedreigde diersoort, werden gestolen op de Galapagoseilanden. In juni werden nog 26 schildpadden die naar Peru waren gesmokkeld, teruggebracht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.