Meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden sterven op Mexicaans strand

Een dwergschildpad op een strand in Mexico (archiefbeeld).
REUTERS Een dwergschildpad op een strand in Mexico (archiefbeeld).
De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de recente dood van meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden in een natuurreservaat in het zuiden van het land. Dat deelde de Mexicaanse overheid zaterdag mee.

In het Puerto Arista-reservaat in de staat Chiapas werden tussen 24 juli en 13 augustus in totaal 113 schildpadden dood aangetroffen, zo maakte het ministerie van de openbare aanklager voor milieubescherming (PROFEPA) bekend.

Het gaat om 102 dwergschildpadden, zes karetschildpadden en vijf soepschildpadden. Ze werden gevonden in verschillende delen van het reservaat langs zo'n 30 kilometer strand.

De drie schildpadsoorten zijn allemaal met uitsterven bedreigd, zegt PROFEPA. Vooral voor de karetschildpad is de situatie het ergst, aldus het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Experts halen verstikking, vishaken of gevaarlijke algen aan als mogelijke verklaringen, maar de effectieve oorzaak van het overlijden van de dieren wordt nog onderzocht. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    Zo zie je maar wij krijgen alles kapot , alles voor de economie en de vooruitgang !

  • Sven Lootens

    Alles in deze wereld sterft uit en grootdeels door de mens

  • KOEN THEYS

    Zal van dat sagassum zeewier zijn dat massaal aanstroomt , ik was er die moment. Het is een echte catastrofe ! Alle stranden liggen daar elk dag opnieuw een halve meter hoog met sargassum. Op Martinique en Barbados zijn gewoon delen gesloten.