Meer bescherming voor tien bedreigde diersoorten

De antipodenalbatros.
Shutterstock De antipodenalbatros.
Op 13de VN-Conferentie voor Migrerende Diersoorten (CMS) in het Indiase Gandhinagar is een betere bescherming toegekend aan tien bedreigde diersoorten. Onder meer de Aziatische olifant werd aan de lijsten toegevoegd van dieren die een betere bescherming nodig hebben.

De Aziatische olifant, de jaguar, de Oceanische witpunthaai en verschillende vogels - de Indische trap, de baardtrap, de kleine trap en de antipodenalbatros - komen op de Appendix I-lijst van de organisatie. Die lijst biedt de meest strikte bescherming.

De Oerial, een wild schaap, de gladde hamerhaai en de ruwe haai komen op de tweede prangendste lijst, Appendix II. Die vraagt dat landen nauwer samenwerken om die diersoorten te beschermen.

Bijna 130 landen zijn bij de CMS vertegenwoordigd, waaronder de meeste landen van Europa (met inbegrip van België), Zuid-Amerika en Afrika. Notoir afwezig zijn de VS, China en Rusland. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.