Martine na zes jaar herenigd met haar hond Madouce

RV - Facebook Martine Nys
Een prachtig kerstgeschenk voor Martine Nys uit Magnée, een dorpje in de provincie Luik: na zes jaar werd ze gisteren eindelijk herenigd met haar hond Madouce, een Duitse herder van bijna 17 jaar oud. 

Op tweede kerstdag werd de hond, verzwakt, vuil en gewond, binnengebracht bij het asiel van de SRPA (Société Royale Protectrice des Animaux) in Fléron in Luik. Het dier was bedekt met modder en uitwerpselen, had steentjes in haar vacht en  verschillende onbehandelde wonden. Het asiel kon een ingeplante chip uitlezen en zo de eigenaar van de hond opsporen. (lees hieronder verder)

Het dierenasiel dacht aanvankelijk dat het om een zwaar verwaarloosde hond ging: “Ons eerste doel was om de eigenaar de les te spellen en hem te vragen waarom de hond in deze staat was”, legt Fabrice Renard van de RSPA in Luik uit aan RTL Info. “Maar toen begon de dame aan de telefoon te huilen. Ze legde uit dat de hond zes jaar geleden verdween.” 

Martine, het baasje van Madouce, zegt dat ze de zoektocht naar haar viervoeter nooit heeft opgegeven. Ze bleef berichten plaatsen in Facebookgroepen voor vermiste huisdieren en hing affiches op, allemaal tevergeefs. Tot ze telefoon kreeg van het asiel dus: “Ik was sprakeloos, zo ontroerd. Het is zo bijzonder.”

Intussen is Madouce terug thuis, en zit ze alweer op haar vertrouwde kussen.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Juliette Francois

  Kerstmirakel... Heeft de voorbije 6 jaar waarschijnlijk een heel triestig leven gekend. Ik denk aan criminele broodfokkers die haar gedumpt hebben omdat ze te oud werd om te werpen . Het feit dat ze bijna 17 jaar is, is ook al een wonder op zich. Ik hoop dat ze nog een fantastische oude dag mag beleven met haar baasje.

 • Annelies Vandenbroeck

  Zo blij voor haar en de lieve viervoeter. Maar waar heeft hij geweest. Een dier loopt hier geen zes jaar dwalend rond en dan nog met een chip.

 • kris deka

  Waar heeft dat beestje dan al die tijd gezeten, hopelijk kan hij nog wat van zijn laatste jaren genieten

 • Annie Darden

  Mooi, maar een heel droevig verhaal ! Geniet nog maar van je laatste levensperiode lieve hond.

 • Kees Simons

  Blij dat hij zijn laatste jaren toch nog goed kan doorbrengen!