Marc De Bel nieuwe ambassadeur Vogelbescherming Vlaanderen

Foto Ronny De Coster
Jeugdauteur Marc De Bel is de nieuwe ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen. Hij neemt de fakkel over van komiek Geert Hoste, die sinds 2003 de vereniging heeft vertegenwoordigd. "Ik hoop te kunnen bijdragen tot meer kennis, respect en liefde voor onze gevederde vrienden", aldus De Bel. "Want bekend maakt bemind. Zeker wat vreemde vogels betreft. Bij deze vlieg ik er dus in!"

Met het ambassadeurschap wil Vogelbescherming Vlaanderen het lot van vogels onder de aandacht van het brede publiek brengen. "Ik heb al van kleins af iets met vogels", zegt De Bel. "Als kind kleefde ik hele schriften vol met honderden plaatjes, tekeningen en foto's van vogels, die ik uit kranten en weekbladen knipte. Blij als een vogel in mei was ik toen ik van de goede Sint mijn eerste echte Vogelgids kreeg! Daarmee trok ik zowat elke dag naar het verboden Kasteelbos, waar ik gewapend met mijn verrekijker uren bij de vijver naar de eenden, waterhoentjes, meerkoetjes, reigers en zwanen lag te turen." 

Als blijk van dank kreeg Geert Hoste een groene specht cadeau. Een levensgroot kunstwerk van de Engelse kunstenares Barbara Franc, vervaardigd uit gerecycleerde materialen als blik en ijzerdraad. De groene specht is nog tot en met 31 december 2017 'Vogel van het Jaar'. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ROGER BROUWERS

    met hoeveel duizende euro' gaat dat manneke weer lopen gaan van onze zuurverdiende belastingsgelden?