Man zet wagen te koop om dure operatie hond te kunnen betalen: “Hem kwijtraken was geen optie”

Randy Etter en Gemini.
Facebook Randy Etter en Gemini.
Een Amerikaanse man heeft bewezen dat hij er heel wat voor over had om zijn hond te redden. Toen Gemini bij het spelen de bovenkant van een papfles afbeet en inslikte, werd hij heel ziek. Er was een dure operatie nodig, maar zijn baasje Randy Etter beschikte niet over het nodige geld. Daarop zette hij prompt zijn wagen te koop.

Randy en Gemini zijn al onafscheidelijk sinds de hond nog maar een puppy was. Maar toen het dier vorige maand met de dochter van Randy’s vriendin speelde, ging het fout. Het meisje gooide zonder dat Randy het zag telkens haar papfles vanuit haar box door de kamer, waarop de hond ze terugbracht. Op zeker moment beet hij echter de bovenkant van de fles af en hij slikte die in. Niemand had iets door, tot de hond plots heel erg ziek werd.

Minder energiek

“Hij werd steeds minder energiek en dat leek me vreemd”, vertelt de man aan het magazine The Dodo. “Hij lag de hele tijd naast me en volgde me overal. Alsof hij me vroeg hem te helpen.”


Toen Gemini ongecontroleerd begon te braken, werd Randy plots heel ongerust en hij haastte zich naar de dierenarts. Die wist echter niet meteen wat er aan de hand was. Randy reed van dierenarts naar dierenarts, tot iemand eindelijk ontdekte dat er iets vastzat in de buik van de hond en dat hij een operatie nodig zou hebben. Die zou wel 4.500 dollar kosten (4.000 euro). En dat geld had Randy niet. Daarop besloot hij meteen om zijn wagen te verkopen. (lees hieronder verder)

“Gemini kwijtraken was geen optie”, vertelt hij. “Ik zou er kapot van gaan als ik mijn beste vriend moest afgeven. Het was echt een van de griezeligste dingen die ik ooit meemaakte.”

Uiteindelijk kwam het niet zo ver. Een vriend leende hem bijna de helft van het bedrag en ook een lokale liefdadigheidsinstelling schoot hem te hulp. Het S.O.A.R. Initiative slaagde erin om 2.600 euro in te zamelen, onder meer via het internet.

Operatie

Gemini kreeg zijn operatie en die verliep heel goed. Hij is nu volop aan het herstellen, en het ziet ernaar uit dat het goed komt met hem. En Randy, die is iedereen ongelofelijk dankbaar.
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janna Friese

  Een prachtig karakter heeft die man met het hart op de juiste plaats! Als je een huisdier hebt moet je er goed voor zijn, voor velen zijn die hun kinderen! Heb 2 jaar geleden een zwerfkat in huis genomen, en haar verminkt pootje heeft mij als alleenstaande ook duizenden Euro's gekost maar had het ervoor over, ik heb een maand zelf bijna niks kunnen eten, maar ik ben nu eenmaal een grote dierenvriend! Ik hou meer van dieren dan van mensen.

 • Debora de Visser

  Bangelijk de tranen lopen uit men ogen bij dit te lezen deze man heeft een prachtige ziel

 • Jan Verstrepen

  Ik had graag die mens geholpen een man zoals er veel te weinig zijn.

 • Katja Schraudy

  Dat is een hart voor dieren hebben daar kunnen sommige mensen wat van leten.

 • Joan Lute

  Mensen die hun huisdier in de steek laten wanneer ze in nood zijn zijn de liefde,.trouw en warmte die ze ervan krijgen niet waard. Wanneer een dier of mens met medische hulp geholpen kan worden of kan genezen met een goede herstel dan is je verantwoordelijkheid als baasje ontlopen het laagste en lafste wat er bestaat. Telkens wij thuiskomen is de verwelkoming van onze kwispelende Bruce (ons kindje) zo hartverwarmend dat ons hart vervuld is van vreugde dankbaar dat wij ervoor mogen zorgen