Man botst tijdens het zwemmen per ongeluk tegen haai: “Ik bleef hem slaan tot hij me losliet”

Tijdens een ochtendlijke zwempartij kwam een Australische mijnwerker per ongeluk tijdens een duik met een haai in contact.
thinkstock Tijdens een ochtendlijke zwempartij kwam een Australische mijnwerker per ongeluk tijdens een duik met een haai in contact.
Tijdens een ochtendlijke zwempartij kwam een Australische mijnwerker per ongeluk met een haai in contact. Het roofdier haalde onmiddellijk uit en greep de arm van de man, die het avontuur gelukkig nog na kan vertellen vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik verwijt de haai niets, ik was in zijn gebied. Dit was zijn instinctieve reactie.”

De 51-jarige Paul Kenny ging zaterdagochtend zwemmen in de zee bij Samurai Beach in Port Stevens, ten noorden van de Australische stad Newcastle. “Toen ik mezelf nog een laatste keer in zee begaf en met mijn hoofd naar beneden in de golven dook, botste ik tegen de haai aan”, vertelt de man vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik wist niet dat de haai er was en kon hem ook niet zien, aangezien ik omgeven was door wit kolkend water.”

De haai haalde na het eerste contact onmiddellijk uit naar de arm van de man waar hij flink in beet. Instinctief begon Kenny de haai daarop te slaan om hem te doen loslaten. Op dat moment was de man, die een ervaren surfer is, zo’n vijftig meter van het strand verwijderd en bang. “Ik wist niet waar de haai precies was en ik vreesde dat hij voor mijn benen zou gaan. Ik bleef hem dus maar slaan en stompen tot hij losliet.”

Sterk verhaal

Gelukkig werden zijn benen gespaard en lukte het Kenny om terug naar de kust te zwemmen, waar hij werd geholpen door mensen op het strand die de aanval zagen gebeuren. Nadat de bloeding gestelpt werd met een verband, werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Kenny houdt twintig hechtingen en een sterk verhaal over aan het avontuur. De haai verwijt hij niets. “Ik was in zijn wereld. Hij ging gewoon zijn normale gang terwijl ik hem stoorde.”

Na de aanval werd het strand tijdelijk gesloten. Rangers gaan er vanuit dat het inmiddels weggehaalde karkas van een overleden walvis in de buurt extra haaien naar het gebied trok.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.