Mamahond en zes pups overleven als bij wonder in bittere kou en worden net op tijd gered

Een familie trof Snowbelle en haar pups zo aan; samen in de kou.
Red Lake Rosie's Rescue Een familie trof Snowbelle en haar pups zo aan; samen in de kou.
Een moeder kan ongelofelijke dingen als het om de bescherming van haar kinderen gaat. Ook in de dierenwereld. Nadat een straathond samen met haar zes hongerige pups in de sneeuw werd gevonden, bleek dat de puppy’s al drie weken oud waren. Hoe de mamahond erin slaagde in de bittere kou haar kleintjes in leven te houden, is een raadsel.

Hond Snowbelle werd samen met de zes kleine pups aangetroffen in de sneeuw nabij Red Lake, in de Amerikaanse staat Minnesota. Een familie stootte toevallig tijdens een wandeling in het bos op de honden. Rondom de viervoeter en haar kleintjes was de sneeuw gesmolten, doordat het gezinnetje dicht bij elkaar had gelegen om zo warm mogelijk te blijven. De lokale familie bracht de dieren met de auto naar dierenorganisatie Red Lake Rosie’s Rescue.

De lichaamstemperatuur van de bij elkaar gekropen dieren had 'hun' stukje sneeuw doen wegsmelten.
Red Lake Rosie's Rescue De lichaamstemperatuur van de bij elkaar gekropen dieren had 'hun' stukje sneeuw doen wegsmelten.

Daar ontdekten medewerkers dat Snowbelle zo uitgehongerd was dat ze geen melk meer produceerde. Het lijkt er dus op dat de redding van de honden geen moment te laat kwam. Na enkele dagen lekker warm vertoeven in de opvang en aangesterkt door gezonde voeding kon Snowbelle haar eigen pups weer opnieuw melk geven. 

“Dit verhaal toont aan hoe belangrijk opvang en voeding voor dieren is in onze harde winters”, klinkt het bij Red Lake Rosie’s Rescue. “We hebben geen idee hoe Snowbelle en haar pups dit hebben kunnen overleven.”

De hongerige pups kwamen er snel weer bovenop.
Red Lake Rosie's Rescue De hongerige pups kwamen er snel weer bovenop.

Intussen hebben verschillende pups al een warme thuis gevonden. En ook Snowbelle, die met veel liefde wordt opgevangen door een gastgezin, wordt normaal gezien snel geadopteerd. 

De pups samen in de opvang.
Red Lake Rosie's Rescue De pups samen in de opvang.
Deze pup geniet met volle teugen van het leven met haar nieuwe baasjes.
Red Lake Rosie's Rescue Deze pup geniet met volle teugen van het leven met haar nieuwe baasjes.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudo Van Leuven

  Meer over dieren, minder over beesten.

 • irene van impe

  Gelukkig werden ze gevonden, hopelijk vinden ze allemaal een goed thuis.

 • sabrina de wulf

  heel mooi gebaar bedankt de goede zorgen

 • carmen Van de casteele

  Wat een geluk hebben deze hondjes gehad, dat er daar iemand voorbij wandelde. Net op tijd gered. Dikke pluim aan deze mensen, die deze hondjes gevonden en gered hebben. Ook een dikke pluim aan de mensen die voor de hondjes gezorgd hebben en hun aan een gouden mandje hebben geholpen. Dit zijn dingen, die het leven aangenaam maken, te weten dat er nog mensen zijn die een eindeloze liefde voor dieren hebben.

 • Triene Despriet

  Dieren zijn het mooiste wat er is ! Mensen kunnen er veeeel van leren qua gedrag en liefde.