Lizanne verloor haar vriend, maar haar onvoorwaardelijke liefde voor paarden hield haar overeind

kos
Twee jaar geleden verloor Lizanne, toen 19, haar vriend David in een auto-ongeval. Overweldigd door verdriet zag ze ook haar toekomstplannen in duigen vallen, want samen met  David droomde ze van hun eigen manège. Maar haar liefde voor paarden hield Lizanne overeind. Nu twee jaar verder is ze een populaire paardentrainster, onderneemster en een 'trending girl' op sociale media.

Februari is een moeilijke periode voor Lizanne, want het is de maand waarin ze twee jaar geleden haar lieve David verloor. "Normale meisjes van mijn leeftijd zitten dan in de fleur van hun leven, dat van mij stortte in op 28 februari (2015, red.). We droomden samen van onze eigen manège, van onze eigen verhalen, maar die werden abrupt afgebroken", vertelt ze.

Om haar emoties van zich af te schrijven, startte ze twee weken later op Facebook 'Loved by an angel in heaven', een blog waarin ze brieven schreef aan haar overleden vriend. Het eerste bericht werd binnen enkele dagen al door meer dan duizend mensen gelezen en Lizanne ontdekte de kracht van sociale media.

Lizanne en David.
kos Lizanne en David.

Droom wordt werkelijkheid

De paarden bleven haar grote houvast. "Ik leef voor mijn paarden en mijn hond," vertelt ze. Twee maanden na Davids ongeval startte ze onder de naam 'Be The Light' met paardentraining om hun gedeelde droom toch nog werkelijkheid te laten worden. Met een fototoestel en camera begon ze ook haar eigen vlog.

Ondertussen heeft Lisanne meer dan 20.000 Facebookfans en een paar duizenden volgers op Instagram, YouTube en Snapchat. Ze groeide op een mum van tijd uit tot een razend populaire paardentrainster, gespecialiseerd in vrijheidsdressuur, bitloos rijden en natuurlijke dressuur. Haar agenda is al maanden op voorhand volgeboekt én ze woont nu op een manege. "Als klein meisje droomde ik ervan om op een manege te wonen en dat is mij gelukt, want ik woon op de manege in Kapellen, waar de tv-serie van Amika werd opgenomen," zegt ze.

kos

Paardenshow APASSIONATA

Het succes van Lizanne, bereikte ook de mensen van paardenshow APASSIONATA. "Dat was voor mij een ongelofelijk moment. Als kind wou ik graag al eens gaan kijken naar 'de mooiste paardenshow ter wereld', maar wij hadden daar thuis toen niet de middelen voor. Toen ze mij contacteerden om in Vlaanderen het gezicht te worden van hun nieuwe voorstellingen 'Cinema of Dreams', heb ik een paar keer in mijn wang geknepen om te checken of ik niet droomde," herinnert Lizanne zich. "Ondertussen ben ik in Berlijn gaan kijken naar de nieuwe show, die op zaterdag 4 en zondag 5 maart naar de Lotto Arena komt in Antwerpen. Man, ik stond te trillen op mijn benen. Ik kon niet geloven dat ik bij zo'n grote paardenshow backstage stond."

Ook bij APASSIONATA klinkt hetzelfde enthousiasme. "Voor ons land en voor deze voorstellingen, is het de eerste keer dat we een campagnegezicht uitspelen in onze communicatie, maar dat past ook bij de nieuwe show 'Cinema of Dreams'. Het mooie van het verhaal is de combinatie: enerzijds activeren we vrij traditioneel onze vaste APASSIONATA-fans, anderzijds zorgt Lizanne voor een extra dimensie, want via haar sociale media spreekt ze de paarden- en dierenliefhebbers rechtstreeks aan," zegt Chris Bergs van het Sportpaleis.  

Voorstellingen van de nieuwe APASSIONATA-show 'Cinema of Dreams' worden op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart opgevoerd in de Antwerpse Lotto Arena.  

kos
kos