Leeuwenwelpje doodgebeten voor het oog van bezoekers in Nederlands dierenpark

Themabeeld, Leeuwin met welp
iStock Themabeeld, Leeuwin met welp
In het Nederlandse dierenpark Mondo Verde is een leeuwenwelpje net na de geboorte doodgebeten door een andere leeuw. Een dag later beviel de moeder alsnog van enkele gezonde welpjes.

In Mondo Verde, een dieren- en attractiepark in het Nederlandse Landgraaf, werd woensdag een leeuwenwelpje vlak na de geboorte doodgebeten door een andere leeuw.

Moeder Safi beviel onverwacht waardoor zij en de andere leeuwen niet van elkaar gescheiden konden worden voor de geboorte. Eens het diertje daar was, beet de tweejarige leeuw Tunaya het welpje onverwacht dood. De verzorgers van het park probeerden het beestje nog te redden, maar dat mocht niet baten.

Het doden van pasgeboren welpjes is niet uitzonderlijk bij wilde dieren. Op die manier verzekeren ze dat er genoeg voedsel is voor heel de troep.

Het is niet voor het eerst dat bezoekers van Mondo Verde getuige zijn van een dergelijk drama. Twee jaar geleden probeerde een slingeraap uit zijn verblijf te ontsnappen, maar door het schrikdraad om zijn verblijf viel hij in de gracht. Het dier verdronk.

Toch nog gezonde welpjes

Een dag later kon het park gelukkig met goed nieuws uitpakken. Moeder Safi beviel van nog enkele welpjes. Zowel de leeuwin als haar jongen stellen het deze keer goed. De verzorgers geven het dier nu alle tijd en ruimte om van haar jongen te genieten en te bekomen van de bewogen week.

Dierenpark Mondo Verde heeft momenteel met een geboortegolf te maken. Naast de leeuwenwelpjes werden er ook tijgerwelpjes, een gibbon en een alpaca geboren. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Duym

    Dat doodbijten heeft niets te maken met voedselverzekering. Als gebiologeerde kijker van natuurdocumentaires allerlei, weet ik dat leeuwen instinctief alle welpen doden die ze zelf niet verwekt hebben. Hij doodt de welpen en paart vervolgens met de van welpen beroofde moeder om haar opnieuw zwanger te maken en zijn genen door te geven.

  • ingrid mertens

    Ik vrees dat Emiel gelijk heeft!☹️ Controle ??

  • emiel wouters

    Die heeft duidelijk laten verstaan dat ze te weinig eten kregen in de dierentuin. ge zou voor minder staken.