Leeuwen verscheuren en verorberen stroper die hen wou doodschieten

.
Thinkstock .
Een stroper die het in een Zuid-Afrikaans reservaat op een troep leeuwen had gemunt is door diezelfde troep verscheurd en opgegeten. De leeuwen peuzelden de man volledig op, enkel zijn hoofd lieten ze onaangeroerd.

De stroper begaf zich op het private Ingwelala natuurreservaat in het Zuid-Afrikaanse Hoedspruit om er leeuwen dood te schieten. Maar de dieren waren hem te slim af en vielen hem aan. De stroper schreeuwde nog om hulp maar maakte geen schijn van kans. De leeuwen aten hem helemaal op, enkel zijn hoofd bleef achter.

Omdat de stroper geen documenten bij zich had, was de identificatie aanvankelijk erg moeilijk. De politie dacht eerst dat een tractorbestuurder ten prooi was gevallen aan de leeuwen, maar toen de bestuurder later levend en wel opdook, werd duidelijk dat het om een stroper ging. De politie trof in de buurt ook een jachtgeweer aan.

Leeuwen doden ongeveer 250 mensen in Afrika. Een leeuw haalt gemakkelijk snelheden van 80 kilometer per uur. Er zouden nog maar 20.000 wilde leeuwen overblijven in Afrika, want er wordt grof geld voor betaald. Een leeuwenskelet zou zo’n 8.000 euro waard zijn, hun pels meer dan 3.000 euro. Ook hun tanden blijken heel waardevol, zo’n 600 euro per tand.
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid mertens

  Eigen schuld! Laat deze prachtige dieren met rust,! Respect voor het dierenrijk ❤️

 • Eugène Bourgeois

  het lijkt mij niet verstandig om overal een prijskaartje bij te zetten, wat een leeuw kan opbrengen. dit brengt mensen alleen maar op slechte gedachten. het is kort door de bocht gedacht, als (die straatarme) stroper wel een duur geweer kan betalen, dan had die met dat geld ook zijn gezin daarvan kunnen onderhouden. heb 23 jaar in Afrika gewoond. dit soort dingen gebeuren puur uit hebzucht voor het geld.

 • Gino Denil

  Het was hier geen jager die zich mooi aan de regels hield. Maar een stroper in een privaat natuurreservaat.

 • Yabou Jack

  Luie leeuwen eten liever een gemakkelijke prooi dan zich moe te maken.

 • marinozzi franco

  Prachtig nieuws, mijn dag kan niet meer stuk.