Leeuwen peuzelen minstens drie stropers op in Zuid-Afrika

Thinkstock
Minstens drie stropers zijn in een privaat dierenreservaat in Zuid-Afrika door leeuwen opgegeten terwijl ze op jacht waren naar neushoorns. Dat heeft Nick Fox, eigenaar van het reservaat Sibuya, vandaag gezegd.

De stropers waren, aldus Fox, maandag in de vroege ochtend het reservaat binnengedrongen gewapend met een geweer en een hakbijl. De volgende ochtend werden hun deels opgegeten stoffelijke resten teruggevonden. 

"Zij zijn in een -blijkbaar grote- groep leeuwen terechtgekomen, en hadden weinig tijd om nog te kunnen reageren", zei Fox. "Hoeveel stropers er waren, is niet duidelijk", aldus de eigenaar. "Er is weinig van hen overgebleven". Het waren er minstens drie, omdat kledij van drie mensen is aangetroffen.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Isabelle Drijkoningen

  Jutte Boel, het enigste wat spijtig is voor de nabestaanden is dat ze familie zijn van stropers. Zij die opzettelijk pijn en ellende veroorzaken voor geld of entertainment. Familie of niet, een bloedband maakt niet goed voor al het bloed dat zij verspilden. Ze hebben in de eerste plaats niets te zoeken bij deze dieren! Ik ben 25 en erger mij dood aan het hypocriete gedrag van de meeste mensen.

 • Antoon Van haegenberg

  Geen medelijden, van beschermde diersoort blijf je af, voor herhaling vatbaar

 • Jeannine De Ceuster

  Gerechtigheid is geschied. Ze moeten daar niet zijn , simpel.

 • Katherine Van rompay

  Jutte, dit is alleen positief , spijtig voor de familie. Maar ze zullen ook wel geweten waar de manne met bezig waren. Niet veel beter denk dan. Foei foei

 • Jutte Boel

  Mensen, kunnen jullie ook een positieve reactie plaatsen. Moesten jullie het voor hebben, dat wens ik andere mensen toch niet toe hoor! Heb een beetje respect voor de familie en vrienden!