Leeuw ontsnapt uit nationaal park in Zuid-Afrika

Foto ter illustratie.
THINKSTOCK Foto ter illustratie.
Een leeuw is ontsnapt uit een nationaal park in Zuid-Afrika. Parkwachters zochten vandaag op de grond en met de hulp van een helikopter naar het uit het Karoo-park ontsnapte roofdier. Ook speurhonden werden ingezet. Het spoor van de drie jaar oude leeuw werd herhaaldelijk teruggevonden, maar het dier zelf is nog op de loop, aldus de directie van het nationale park. Ook een kadaver van een als lokaas neergelegde gemsbok, een soort oryx of grote antilope, kon de leeuw nog niet aanlokken.

Pas vorige week werd een Amerikaanse toeriste in een wildpark bij Johannesburg door een leeuw doodgebeten. De jonge vrouw had tegen de voorschriften van het 'Lions Park' in het venster van haar auto niet dichtgehouden. De leeuw sprong door het open venster en beet de vrouw.

De rangers van het nationaal park in de provincie Westkaap, 500 kilometer ten noordoosten van Kaapstad, werden tijdens het weekend door een landbouwer gealarmeerd. Die had op zijn land in de buurt van het wildpark leeuwensporen ontdekt. Het parkbestuur gaat ervan uit dat het roofdier erin geslaagd is onder de omheining rond het park naar buiten te kruipen. De hevige regenbuien van de voorbije weken hebben de omheining op vele plaatsen kwetsbaar gemaakt.