Ga naar de mobiele website
^ Top

Leeuw bijt vrijende vrouw dood, naakte man ontsnapt

Illustratie Thinkstock
Een toeristisch stadje in Zimbabwe is in shock na de even tragische als merkwaardige dood van een vrouw. Sharai Mawera werd in een voorstadje van Kariba tijdens een vrijpartij met haar vriend in de bosjes doodgebeten door een wilde leeuw. De man van het hitsige koppeltje kon ontsnappen. Hij liep poedelnaakt en met het condoom nog om door de straten van Kariba. Het gaat wellicht om dezelfde leeuw (of groep van leeuwen) die ook twee andere mannen heeft doodgebeten, waardoor het stadje in doodsangst leeft voor de rondhangende wilde en bloeddorstige leeuw(en).

Door het autoritaire regime van Robert Mugabe is Zimbabwe een straatarm land geworden. Enkel het toerisme bloeit nog in bepaalde streken, vooral in de omgeving van het beeldschone Lake Kariba in de Zambezi-vallei aan de grens met Zambia. Kariba is het stadje van zo'n 20.000 inwoners aan de oever van het meer. Naast vissen of een boottochtje maken op het meer kan je er ook een dierentuin met krokodillen bezoeken of een safari ondernemen.

Mai Desire
Het anders zo vredige Kariba is nu opgeschrikt door drie opeenvolgende slachtoffers van een leeuw (of leeuwen). Eerst werd Sharia Mavera, in de stad ook bekend als Mai Desire, tijdens een vrijpartij in de bosjes met haar vriend plots verrast door een bloeddorstige leeuw. Het hitsige koppeltje lag zijwaarts, toen de leeuw hen langs achteren besloop en aanviel. Haar vriend, een visser, kon ontsnappen en rende voor zijn leven. Vanop een afstand zag hij hoe de leeuw zijn vriendin verscheurde. In paniek liep hij naar een weg en riep om hulp.

Aanzien voor losgeslagen gek
Heel wat voorbijgangers en chauffeurs dachten dat het om een losgeslagen gek ging, omdat de man poedelnaakt rondliep met enkel nog een condoom om. Toen hij toch enkele voorbijgangers kon aanklampen en zijn verhaal doen, begeleidden ze hem naar de politie. Daar legde hij een verklaring. Agenten en rangers begaven zich meteen naar de plaats des onheils en losten een schot. Voor de vrouw kon geen hulp meer baten, want de leeuw had haar doodgebeten. Haar hele lichaam zat onder het bloed en haar nek en buik vertoonden diepe bijtwonden.

Terreur
Volgens een aantal inwoners zou de leeuw in kwestie deel uitmaken van een groep van zeven leeuwen die in de buurt rondwaarden. Meteen werd een grootschalige klopjacht gestart. Enkele uren later werden in de buurt van een clubhuis de stoffelijke resten van een tweede slachtoffer van de leeuw(en) aangetroffen. Volgens het eerste onderzoek zou de man al enkele dagen dood geweest zijn. Eerder deze week was een man die van een nachtclub kwam ook al ten prooi gevallen aan een groep leeuwen. Het is niet duidelijk of het in dat geval ook om dezelfde leeuwen ging, maar de schrik zit er nu diep in bij de bewoners door de terreur van de wilde leeuwen.De autoriteiten delen flyers uit om mensen op het gevaar te wijzen. Met behulp van een luidspreker worden mensen gewaarschuwd voor leeuwenaanvallen op de oevers van het Kariba-stuwmeer.Meld een bug