Ga naar de mobiele website
^ Top

Krokodil valt babyolifant aan, maar had hier duidelijk niet op gerekend

YouTube
Een toerist wist niet wat hem te wachten stond toen hij in een safaripark in Malawi een rustige troep olifanten had gespot. Er barstte voor zijn ogen een gevecht op leven en dood los toen een krokodil in een babyolifant een lekkere snack zag.

In het nationaal park Liwonde koos de krokodil er een kleine dorstige olifant uit. Het reptiel lanceert zich uit het water en klampt zich vast aan de slurf van het beestje. De rest van de troep gaat in paniek achteruit.

In een poging om zijn aanvaller van zich af te slaan, beweegt de olifant driftig zijn slurf op en neer. Even ziet het er naar uit dat de krokodil het zal halen van zijn prooi. Op de achtergrond hoor je de toeristen in een bootje naar adem snakken als ze merken dat ze getuige zijn van een strijd op leven en dood. Maar dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht, de troep neemt het op voor het kleintje. Een van de grotere olifanten stampt op het reptiel, waardoor de aanvaller zijn greep lost. 

Alexander Makanga, een wetenschapper uit Malawi die nu in het Verenigd Koninkrijk woont, heeft de beelden eerder deze maand ingeblikt.

Meer over26 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Koen Geens

  Babynijlpaardje verzeilt tss groep 20 krokodillen,geen enkele die iets probeert,moeder is toch nabij

 • Koen Geens

  Cool

 • jan pootemans

  Kan deze woorden niet meer horen: dierenrijk mensdom

 • MYRTHE PASS

  Wat is er nu dom Sacha. Misschien heb je het filmpje niet begrepen. Een heel slimme zet van beide olifanten. Ze reageerden heel adequaat, iets wat men niet onmiddellijk van mensen kan zeggen in crisissituaties.

 • Sacha Van der Putten

  Domme dieren.... ik snap niet dat ze dat het dierenRIJK (zoals sommigen "origineel" uit de hoek willen) noemen. DierenDOM lijkt me meer op zijn plaats

Gesponsord

Meld een bug