Ga naar de mobiele website
^ Top

Krokodil sterft in zoo nadat bezoekers haar bekogelen met zware stenen

Kos
In een Tunesische dierentuin hebben bezoekers een krokodil gedood door zware stenen tegen haar kop te gooien. "Het dier is uiteindelijk overleden als gevolg van interne bloedingen", aldus het stadsbestuur van Tunis. De bijhorende foto's tonen de waanzin van het voorval.

"De stenen raakten het reptiel dicht bij het oog. Hij is gisteren tegen het einde van de middag gestorven. Vreselijk wat sommige mensen die dieren aandoen", aldus Amor Ennaifer. De man is naast dierenarts ook verantwoordelijke van de zoo Le Belvédère.

Het gedrag van sommige dierentuinbezoekers in Tunis is al vaker op de korrel genomen in de (sociale) media. "Ze laten massaal hun afval of plastic zakjes achter. Of erger nog: ze gooien stenen naar leeuwen en nijlpaarden. Natuurlijk staan er borden en hebben we bewakers in dienst, maar dat volstaat niet. Zeker niet in deze drukke vakantieperiode. Maar we hebben meer dan 150 verschillende diersoorten, we kunnen moeilijk een bewaker voor elke kooi zetten. Het besef om dieren te respecteren, moet van de mensen zelf komen."

Foto's bewezen vorig jaar hoe vuil het soms in de dierentuin kan zijn. "Er wordt hier dagelijks gekuist", liet de directie weten. "De bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor deze catastrofe."

Kos
Meer over36 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jack vdVeen

  Alle afrikaanse en noord- en west-aziatische landen zijn super smerig. Niet alleen in dierentuinen,maar overal buien eigen huismuren. dit begint reeds in midden- en zuideuropa. laten we zeggen, bijna overalwaar de mens huishoudt is het een grote smeerboel. Arme dierenrijk overaol op de wereld.

 • Tom Hiel

  Het waren toeristen op Djerba mensen!

 • peggy peeters

  Gerrit meysmans: wat heeft islam hier weer mee te maken????? Gebeurt hier in belgie niets door de "echte belgen" moeten wij dan al de katholieken veroordelen??? Uw reactie zegt meer over u dan de voorval in Tunesië

 • Tom Hiel

  Een hoop racistische reacties zonder de feiten te kennen. Het gaat hier om een dierentuin op Djerba. En de daders waren een groep toeristen. Het zou pas eerlijk zijn als dit medium alle feiten neerzet zoals de andere media doen.

 • kim vandegaer

  Dan denk je dat je de ergste gruwel en mishandelingen gelezen/gehoord hebt maar de 'mensen' vinden elke dag nog ergere dingen uit, zeer triest. Het wordt tijd dat het menselijk ras uitsterft.

Meld een bug