Krokodil bijt verzorgster in dierentuin Zürich

Een Filipijnse krokodil (archieffoto)
wikipedia Een Filipijnse krokodil (archieffoto)
Een krokodil heeft maandagavond in de dierentuin van Zürich een verzorgster gebeten. De vrouw raakte gewond, onderging een operatie en is buiten gevaar. De volwassen krokodil is met een vuurwapen om het leven gebracht.

Het incident in de zoo van Zwitserlands grootste stad greep plaats toen de jonge verzorgster het verblijf kwam schoonmaken, verklaarde dierentuindirecteur Alex Rübel aan zender ATS. De Filipijnse mannetjeskrokodil ontsnapte even aan de aandacht van de vrouw en naderde het hek waar achter ze bezig was. Het anderhalf meter lange reptiel stopte haar hand tussen zijn kaken en liet minutenlang niet los. Het dier moest neergeschoten worden, maar verdere info hierover is niet bekend.

De verzorgster werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze meteen is geopereerd. Volgens Rübel verkeert ze niet langer in gevaar. De directeur stelt dat de vrouw het gebruikelijke veiligheidsprotocol heeft gevolgd.

De Filipijnse krokodil is een bedreigde diersoort. Er leven nog maar zo’n 250 dieren in de vrije natuur. Zoo Zürich herbergde zowel een mannetje als een vrouwtje. De twee hebben nooit gepaard.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Bonne

  Ben eens benieuwd hoeveel mensen hier die hun hand willen opofferen voor deze krokodil, zodat het beest mocht blijven leven. Als ik word aangevallen door een kroko zou ik ook dankbaar zijn dat ze me daarvan redden

 • ibrahim El oueryaghely

  @ Levi Raes Niet echt een reden om niet naar een zoo te gaan -_-. Ben helemaal eens met de reacties. De schuld ligt volledig bij de verzorgster, ook al wilt de zoo haar beschermen. Het dier is met uitsterven bedreigd geen reden om het zomaar af te knallen ze hadden eerst moeten proberen om het dier te laten slapen en dan pas neerschieten.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom De dieren wereld is steeds in beweging, sommige sterven uit en plots duikt er weer een exemplaar op. Of worden onbekende soorten ontdekt. Ja het beest zou honger gehad hebben. Een verdovingspijl is niet altijd snel geregeld en werkt ook niet altijd even snel.

 • ANN LIMBOS

  Menselijke fout, maar het bijna uitgestorven dier moet dood.

 • Eduardus Van de Weyer

  Verdovingspijl was weer geen optie zeker, mensdom! Een krokodil volgt haar instinct, heeft de verzorgster ook haar instinct gevolgd? Weer een exemplaar minder van deze bedreigde diersoort.