Krijgt panda Tian Bao binnenkort een broertje of zusje?

Mama Hao Hao met de pasgeboren Tian Bao, bijna twee jaar geleden.
pairi daiza Mama Hao Hao met de pasgeboren Tian Bao, bijna twee jaar geleden.
Dierenpark Pairi Daiza laat via Facebook weten dat panda Hao Hao opnieuw is geïnsemineerd met het zaad van Xing Hui. De kleine Tian Bao, die ondertussen bijna twee jaar oud is, krijgt misschien binnenkort dus een broertje of zusje. 

De inseminatie is alvast goed verlopen, al is het nu vooral de vingers kruisen dat het ook tot een zwangerschap zal leiden. Panda's worden niet makkelijk zwanger en een zwangerschap is ook moeilijk detecteerbaar. Maar Hao Hao wordt alvast goed in de gaten gehouden door de verzorgers. 

Als er ook effectief een nieuwe pandababy op komst zou zijn, dan zal dat de tweede panda zijn die in België wordt geboren. De ouders, Hao Hao en Xing Hui, zijn voor 15 jaar uitgeleend aan ons land door de Chinese overheid. 

Tian Bao.
pairi daiza Tian Bao.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Melanie, die dieren hebben er geen lat van dat ze uitsterven. Een dier dat zich niet wil voortplanten, het mannetje is immers meer geïnteresseerd in eten dan seks, is gedoemd om te verdwijnen. Panda's zien er schattig uit, maar zijn te stom om niet uit te sterven. Ze eten slecht 1 ding, bamboescheuten, met een spijsverteringstelsel dat is afgestemd op vlees, en hebben niet de drang zich voort te planten. Deze dieren beschermen is het tegen houden van de evolutie.

 • schevernels diana

  Leven in de gevangenis... beter dan door stropers opgejaagd en gedood te worden!

 • Ingrid Vantroostenberghe

  En heeft mama panda haar akkoord gegeven of heeft ze niks te zeggen en moet ze het maar ondergaan voor het plezier van de mens.

 • Melanie Van den broeck

  Sven ik begrijp je volledig maar uitsterven is ook erg hè

 • Sven Kerstens

  Nog een arm beestje dat onschuldig zen leven in een kleine gevangenis moet slijten om domme mensen te entertainen! Sterkte arm dier....