Koppel moet honden laten 'ontblaffen' na klacht buren

KameraOne
Een rechtbank in Oregon heeft bepaald dat een stel hun hond operatief moet laten ontblaffen nadat ze hun buren jarenlang ellende hebben bezorgd. Het Oregon Court of Appeals was het met de aanklagers eens dat de eigenaren van de honden niet genoeg hadden gedaan om hun honden stil te krijgen met andere methodes.


Karen Szewc en John Updegraff kweken al jarenlang het hondenras 'Tibetan Mastiffs' in Rogue River in Oregon. Hun buren startten in 2012 een rechtszaak omdat ze het voortdurende geblaf van bij de buren beu waren. Een jury wees de aanklagers 239.000 dollar toe voor hun lijden, maar Debra and Dale Krein brachten daar tegenin dat het geld het probleem niet heeft opgelost. Ze wilden van een rechter een uitspraak om een procedure tot ontblaffen te starten.

Bij het operatief 'ontblaffen' worden de stembanden zodanig gemanipuleerd dat het volume van het blaffen omlaag gaat, en dus minder luid is.

John Updegraff en Karen Szewc.
Facebook John Updegraff en Karen Szewc.
Google Maps

60 dagen

Sharon Harmon van de 'Oregon Humane Society' zegt in een reactie op de uitspraak dat een operatieve oplossing voor een gedragsprobleem geen goede benadering is. "Ik sta perplex dat een rechter de hond laat betalen voor de onverantwoordelijkheid van de eigenaars. Deze ingreep lost het probleem niet op. Het zorgt er alleen voor dat de hond minder hard gaat blaffen. Hij is nog steeds gestrest, in de war en nerveus. Het lost geen enkele van die problemen op." De eigenaars van de honden hebben nu 60 dagen om te voldoen aan de uitspraak van de rechter.

Debra en Dale Krein startten een rechtszaak tegen hun buren vanwege het voortdurende geblaf.
Facebook Debra en Dale Krein startten een rechtszaak tegen hun buren vanwege het voortdurende geblaf.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sabrina Horemans

  Somige baasjes verwaarlozen hun hond waardoor ze helen tijd blaffen of huilen. Dus inplaats van "Ontblaffen" misschien gewoon andere eigenaars zoeken voor deze arme dieren!

 • Chèvre Noir

  blaffende honden zonder stoppen een hele dag lang, tierende kinderen ipv spelende kinderen, allemaal toestanden waar beter een einde aan zou komen

 • lindsey clauw

  Honden blaffen nu eenmaal. Kinderen maken ook lawaai je gaat ze toch niet opereren om ze stil te houden

 • Wilfried Dylst

  Met alle respect maar een hond weet niet beter. Dit is pure dierenmishandeling ! Mag ik dan pok vragen om de stem van bepaalde mensen operatief te laten verwijderen oldat ze niet stoppen met zagen ? Denk dat er veel stomme mensen gaan rondlopen !

 • mieke jansens

  en wat met krijsende kinderen en eeuwig huilende babies?