Konijntje langs de weg gedumpt in doos van kerstcadeau: “Terwijl er zoveel diervriendelijke oplossingen zijn”

Het konijntje werd in een cadeaudoos langs de weg gedumpt.
DAR Dierenambulance Het konijntje werd in een cadeaudoos langs de weg gedumpt.
Kerstdag in het Nederlandse Hoogeveen is voor een pluizige viervoeter met lange oren minder goed afgelopen: het jonge konijntje werd in een cadeaudoos langs de weg gedumpt. Behalve een stuk prei zat er verder niets in de doos. “En dat terwijl er zoveel diervriendelijke opvangmogelijkheden zijn.”

Het was een oplettende voorbijganger die de doos opmerkte en erin keek. En maar goed, anders was het vermoedelijk fataal afgelopen met het jonge diertje. De man verwittigde de D.A.R. dierenambulance in Hoogeveen, een organisatie die zich inzet voor dieren in nood, die het konijntje opvingen.

“Als D.A.R. dierenambulance zijn we blij dat we dit diertje hebben kunnen redden”, schrijft de organisatie in een Facebookpost. “Het diertje zit nu bij ons in de opvang en zal daar de nodige zorg krijgen. Deze zorg zal nodig zijn, want de lichamelijke staat waarin we het konijn aantroffen was bijzonder slecht.”

Verder doet D.A.R dierenambulance een oproep om informatie te delen. “Misschien weet u wel waar de doos vandaan komt”, aldus de dierenorganisatie.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Triene Despriet

  Sandra, goed gezegd! Dieren hebben nood aan vrijheid, gezelschap en lieve knuffels!! Koop ze in asiels,dieren zijn u zooo dankbaar! Kwekers niet sponseren aub!!!dieren treuren ook om hun jongen die ze direkt afpakken.ze hebben meer gevoelens dan mensapen beseffen !!!

 • Dominique Cox

  Wat een schattig konijntje. Hopelijk vind het diertje een lieve 't huis.

 • Sandra Peeters

  Voor feestdagen hoort een verbod op verkoop. En wat voor monster geeft dieren als cadeau? Hebben we de dag van vandaag echt nog niet geleerd om met levende wezens om te gaan? En hoe? Een konijn hou je niet buiten in het nat en de tocht ,een kat hoort niet zelf voor een warme schuilplaats en eten te zorgen en honden horen niet gans de dag alleen in een hok... Veel mensen maken zich nog steeds wijs dat ze goed voor dieren zorgen maar eigenlijk doen ze aan dierenmishandeling of -verwaarlozing.

 • Jean Van den Bosch

  Een konijn kan je zo meenemen naar huis, zijn hele lieve beestjes. Geeft die warmte en liefde en dat wordt je beste vriend....

 • Robin Verheyden

  Godzijdank is het diertje gered.