Koala's en 112 andere diersoorten hebben "dringend" hulp nodig door bosbranden in Australië

EPA
De aanhoudende bosbranden in Australië hebben de habitat van verscheidene dierensoorten verwoest. Daardoor hebben 113 populaties, waaronder koala's, "dringend" hulp nodig. Dat meldt een panel van experten.

"De meeste van de dieren zijn mogelijk minstens 30 procent van hun habitat kwijt door de branden en in veel gevallen zal dat cijfer nog veel hoger liggen", klinkt het. Het panel werd vorige maand door de Australische regering samengesteld. Het moet een overzicht maken van de impact die de bosbranden hebben gehad.

Vogels

Op de lijst met dieren die dringend hulp nodig hebben, staan 113 soorten, waaronder 13 vogels, 19 zoogdieren, 20 reptielen, 17 kikkers, 5 ongewervelde dieren, 22 rivierkreeften en 17 vissen. 


Die lijst is niet alleen opgesteld op basis van de beschadiging van hun habitat, maar er wordt ook rekening gehouden met het risico dat hun populatie al liep vóór de bosbranden en de invloed die de branden hebben op hun gedrag, fysiek en de ecologie.

Volgens het panel zijn geen van de diersoorten rechtstreeks met uitsterven bedreigd door de branden. Al naderen bepaalde soorten wel dat punt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.