Klopjacht op Limburgse paardenbeul

De politie is nog altijd op zoek naar de paardenbeul die gisteren een veulen heeft verminkt in Beringen. De Limburgse gouverneur Herman Reynders roept op waakzaam te zijn. "Het is belangrijk dat de politie extra aandacht heeft en patrouilles houdt op plaatsen waar paarden staan. Ook paardeneigenaars en andere mensen moeten waakzaam zijn, want het is moeilijk zo iemand te kunnen vatten", zegt gouverneur Reynders.

Gisteren werd in Beringen voor de tweede maal aangifte gedaan van een gruwelijke paardenverminking. Een veulen van enkele maanden oud had grote inkepingen van een mes op de rug, van schouder tot staart. Met het dier gaat het gelukkig al een beetje beter.

Vorige week werd een geslachtsorgaan van een paard verminkt aan de Schomstraat in Koersel. In het begin van de zomer takelde een onbekende nog paarden toe in Sint-Truiden en Landen. Ook in 2009 en 2011 was er een paardenbeul actief. Er kon voorlopig nog niemand opgepakt worden.

"De mensen moeten ook oog hebben voor verdachte voertuigen of handelingen. Ik roep iedereen op waakzaam te zijn om iemand op heterdaad te betrappen", aldus Reynders.

Herman Reynders
BELGA Herman Reynders