Kleine orang-oetan Sungai gestorven in Pairi Daiza

Pairi Daiza
Pairi Daiza heeft triest nieuws te verwerken gekregen. Het Waalse dierenpark heeft afscheid moeten nemen van de kleine orang-oetan Sungai.

Het diertje werd in oktober nog maar geboren. Het had echter een misvorming aan de kaak en was te verzwakt om te genezen. Gisteravond stierf het. “Onze verzorgers en de hele orang-oetanfamilie zijn vandaag in diepe rouw”, klinkt het op sociale media. “Woorden schieten te kort.”
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  Als de oerang-oetan een misvorming aan de kaak had bij de geboorte, werd het diertje dan niet geopereerd? Het diertje is toch niet van honger omgekomen.

 • Peeters Freddy

  Sterkte, voor wie. Waar zijn de activisten die tegen alles zijn, nu horen we ze niet als ze onschuldige dieren opsluiten, weg met dierentuinen.

 • Jos Vangeel

  Ik ga uit principe nooit naar een dierentuin. Dieren horen in het wild niet in kooien

 • Filip De Bakker

  Spijtig! Veel sterkte.

 • Norbert Corten

  Regelmatig zien we documentaires over wilde dieren die 's nachts in de steden om voedsel komen zoeken,omdat hun leefomgeving en voeding door de massale bevolkingsexplosie van het mensdom steeds kleiner wordt. Nog even en we kunnen wilde dieren alleen nog in een zoo zien zelf niet meer in natuurparken door de wreedaardige stropers om dan nog niet te zwijgen over de rijke elite die voor hun plezier een leeuw of tijger omleggen met foto op FB.