Keizerarend voor het eerst gespot in België

Bart Augustijns wist de roofvogel op de gevoelige plaat vast te leggen.
Bart Augustijns Bart Augustijns wist de roofvogel op de gevoelige plaat vast te leggen.
Boven het West-Vlaamse Heule is op 12 april een keizerarend waargenomen. Dat is een primeur, want nooit eerder werd deze roofvogel gespot in België.

Bart Augustijns kon de roofvogel vanuit zijn eigen tuin waarnemen toen het dier vanuit het zuidwesten kwam aangevlogen. Enkele foto's bevestigden dat het om een keizerarend ging, meldt Dominique Verbelen van Natuurpunt. 

De keizerarend, die een spanwijdte heeft van 175 tot 205 centimeter, is een vrij grote arend en komt in Europa normaal enkel voor in het zuidoosten. Als de waarneming wordt geaccepteerd door de Belgische zeldzaamhedencommissie zou dit de 456ste soort zijn die in ons land waargenomen wordt.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rayan El Arami

  Das straf, niemand die nu loopt te brullen dat ze die moeten afschieten omdat er in ons land geen plaats meer is voor deze prachtige roofvogel en de kippenren van een gaasdak voorzien geld kost?

 • Vincent Bourdeaux

  Vincent Bourdeaux Heb de arend zaterdagnamiddag gezien in Harelbeke, Veldstraat. Prachtige vogel, wist niet wat het was.

 • Thessa De Kegel

  Gisteren namiddag in Muizen Mechelen gezien! wat een geweldig beest is dat. Zou het dezelfde zijn of zijn er meerdere?

 • Valentijn Jacobs

  Voor het eerst tel ik in mijn tuin een 10 tal merels, ook een zwerm mussen waren gisteren van de partij, ik denk dat er veel minder dieren in het verkeer omkomen, dus kunnen we met zekerheid zeggen dat de achteruitgang van de vogelpopulatie de schuld is van een ras die denkt dat het superieur is, die corona is wel een zegen voor plant en dier.

 • emiel wouters

  Nooit eerder was de natuur zo zuiver om in te leven. Maar dat weten wij niet, of wij willen dat niet weten. Dieren de temeer, die komen waar de natuur zuiver is.