Katertje Pretzel heeft gebroken heup nadat hij door dierenbeul als voetbal werd gebruikt: “Misselijkmakend”

Pretzel is herstellende van zijn nare ervaring.
Dierenopvang Vlaardingen. Pretzel is herstellende van zijn nare ervaring.
Het Dierenopvangcentrum van het Nederlandse Vlaardingen heeft zich ontfermd over een jong katertje dat als ‘voetbal’ werd gebruikt. Het mishandelde dier heeft een gebroken heup en moest een ingrijpende operatie ondergaan. 

“Echt afschuwelijk. Over zulke dingen moet je niet te lang nadenken want je wordt er spontaan misselijk van. Gelukkig heeft iemand actie ondernomen en ervoor gezorgd dat hij veilig was en bij ons terechtkwam’’, zo schrijft het Dierenopvangcentrum Vlaardingen op Facebook. 

Katertje Pretzel was zwaargewond na de mishandeling en moest een operatie ondergaan waarbij zijn heupkop is verwijderd. Het diertje is nu bij een gastgezin thuis aan het herstellen. Wanneer hij voldoende hersteld is, krijgt hij fysiotherapie-oefeningen. “Dit moppie krijgt alle zorg en liefde die hij nodig heeft, dat is het minste wat we voor hem kunnen doen.’’ 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Als ze weten dat het als voetbal is gebruikt dan moeten ze toch ook de dader(s) kennen?

 • andre wouters

  Geef ook een foto van de dader aub.

 • Eddy Vermeulen

  Als je zulke dingen doet, en dan nog bij een jong katje, dan ben je boosaardig. Psychisch ben je dan niet helemaal in orde. Breng de dader voor de rechtbank.

 • guido vermeyen

  Sociopaat, niet in staat schaamte, schuld en spijt te voelen.....wie doet er nu zoiets, je afreageren op dieren....je begrijpt hun motivering niet om dit te doen.....

 • Ellen Matthijssens

  zo iemand zou je toch me plezier zelfde aandoen e.Arm beestje hopelijk krijgt hij goed leven bij echte dierenvrienden.