Kat doorboord met pijl: “Buurman deed dit opzettelijk”

Felix kwam na een uitstapje in zijn straat thuis met een pijl in zijn rug.
RV Felix kwam na een uitstapje in zijn straat thuis met een pijl in zijn rug.
Een vrouw uit Aarlen is woedend. Haar kat Felix kwam na een uitstapje thuis, doorboord met een pijl. “Een buurtbewoner deed dit opzettelijk”, zegt ze. Het dier werd met spoed geopereerd. De politie onderzoekt de mishandeling.

Viviane Schreder uit Chemin des Espagnols kon haar ogen niet geloven toen haar kat afgelopen dinsdag thuiskwam. “Felix vertrok thuis rond 9.30 uur. Rond de middag kwam hij weer thuis.” Ter hoogte van de rug was het dier doorboord met een pijl.

“Felix wilde niet dat we hem vastpakten en had duidelijk veel pijn.” In haar gezin ontstond paniek. “Mijn kinderen huilden. Ze zijn getraumatiseerd.” 

RV

Het gezin trok zo snel mogelijk naar een dierenarts. Felix moest een operatie ondergaan en de nacht doorbrengen in het dierenhospitaal. Intussen is de poes aan de beterhand.

Buurman

Viviane verdenkt een buurman ervan dat hij doelbewust met pijl en boog op haar kat gemikt heeft. “Bij een andere buur, die ook een dier heeft, lagen vorige week gelijkaardige pijlen in de tuin”, zegt de vrouw. Ze legde klacht neer bij de politie. Die onderzoekt de zaak.

RV

Bekijk ook:

Deze kat is de brandweer te slim af.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  De ene heeft duiven, de andere heeft een kat of een luid blaffende hond. Te dicht opeen leven en dan zijn er zo'n conflicten. Leven naast elkaar wordt een krachtmeting. De know-how om samen te leven is er niet... Zo'n pijl is geluidloos en niet onschuldig. Niet iedereen heeft zo iets in huis.

 • Jan Van Gent

  @Karel Van Biezen : Een kat is nog altijd een vrij dier zoals een vogel en mag lopen waar hij wil en ook door uw tuin. En als de kat dan eens een plasje doet vergaat de wereld dan ? Is dat een reden om er met een pijl naar te schieten. Een ding weet ik zeker moest mijn buur zo iets doen dan denk ik dat het zijn beste dag niet zou zijn.

 • Luc Vanderkelen

  Mr van biezen,katten zijn zeer propere dieren.properder dan sommige mensen!

 • Karel Van Biezen

  Mijn buren hebben ook katten. Ze hebben echter een elektrische schrikdraad zodat de dieren geen overlast veroorzaken bij de buren zoals overal schijten, plassen, braken en alles uitmoorden. Conclusie: de oorzaak ligt bij de eigenaars van de katten zelf.

 • BERT VAN ELST

  wa heeft da onschuldig beestje misdaan?